AdvokatWatch

Kæmpe forskel på mandlige og kvindelige chefjuristers løn

Mandlige chefjurister tjener 26 procent mere end kvinder med samme type job, viser en undersøgelse. Inhouse-advokater tjener langt mindre end partnere i advokatfirmaer.

Mandlige chefjurister tjener 26 pct. mere end deres kvindelige kolleger på verdensplan, men i USA er der ingen forskel, viser international undersøgelse. | Foto: Acritas

Kvinder i toppen af virksomheders juridiske afdelinger halter langt efter deres mandlige kolleger i forhold til løn. Det viser en international undersøgelse fra analysefirmaet Acritas, der har interviewet over 2.000 ledende medarbejdere i juridiske afdelinger i store virksomheder over hele verden.

Mandlige chefjurister tjener 26 procent mere end deres kvindelige kolleger, viser undersøgelsen. Kvinder er underrepræsenteret i gruppen af højest betalte chefjurister over 50 år, og også i sektorer med traditionelt høje lønninger, for eksempel medicinalindustrien og energisektoren. Til gengæld er kvinder overrepræsenteret på områder, der har lønninger under gennemsnittet, for eksempel teknologi, medier og telekommunikation, skriver Acritas i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier