Amerikansk topanklager går af efter sex-beskyldninger

Statsadvokaten i New York, Eric Schneiderman, er trådt tilbage, efter at fire kvinder har beskyldt ham for seksuelle overgreb.
Eric Schneiderman, statsanklager i New York og hård Donald Trump-modstander, træder tilbage efter sex-anklager | Foto: Ritzau Scanpix/Seth Wenig
Eric Schneiderman, statsanklager i New York og hård Donald Trump-modstander, træder tilbage efter sex-anklager | Foto: Ritzau Scanpix/Seth Wenig

Den højt profilerede statsadvokat i New York, Eric Schneiderman, er trådt tilbage som følge af beskyldninger mod ham om seksuelle overgreb.

Det skriver flere medier.

Schneiderman meddelte mandag, at han forlod jobbet få timer efter offentliggørelsen af en artikel i magasinet The New Yorker, hvor fire kvinder anklager Schneiderman for at have misbrugt dem seksuelt, bl.a. ved at ”slå dem gentagne gange, ofte efter at have drukket, hyppigt i sengen og aldrig med deres billigelse”.

”I de seneste timer er alvorlige anklager, som jeg stærkt bestrider, blevet rettet mod mig,” oplyste Schneiderman ifølge Reuters i en erklæring.

”Mens disse beskyldninger ikke er relateret til mit professionelle virke eller embedets aktiviteter, forhindrer de mig i praksis fra at lede kontorets arbejde på et kritisk tidspunkt. Jeg trækker mig derfor fra min stilling,” lyder det fra Schneiderman.

Hård Trump-modstander

Eric Schneiderman er demokrat og har markeret sig som en skarp modstander af præsident Donald Trump. Mange ventede, at han ville stille op til valget som guvernør i New York ved næste valg. Han har også støttet #MeToo-kampagnen og har bl.a. sagsøgt filmproducenten Harvey Weinstein, der er detroniseret efter anklager om mange års seksuelle overgreb på kvinder.

I artiklen i The New Yorker fortæller de fire kvinder, at Schneiderman har slået dem og taget kvælertag på dem, så de efterfølgende skulle have lægehjælp.

”Under private, intime forhold har jeg deltaget i rollespil og andre former for gensidig, seksuel aktivitet. Jeg har ikke overfaldet nogen,” hedder det i erklæringen fra Eric Schneiderman.

Stort advokatfirma beder ansatte oplyse om personlige forhold 

Sex-sager skæmmer internationale advokatkæmper 

Chicago-kæmpe indtager tronen som verdens største advokatfirma

Jobskifte kaster lys over løn til amerikansk topadvokat 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også