Adokat skal forklare fortrolighedsklausul i Weinstein-sag

Britisk komité vil udspørge en partner fra det internationale advokatfirma Allen & Overy om en fortrolighedserklæring, firmaet lavede for den skandaliserede filmproducent Harvey Weinstein i en 20 år gammel sex-sag.
Den skandaliserede filmproducent Harvey Weinstein lukkede i 1998 en anklage om seksuelle overgreb med en fortrolighedserklæring. Nu skal advokaterne bag forklare sagen | Foto: Foto: ritzau/AP/Remy de la Mauviniere
Den skandaliserede filmproducent Harvey Weinstein lukkede i 1998 en anklage om seksuelle overgreb med en fortrolighedserklæring. Nu skal advokaterne bag forklare sagen | Foto: Foto: ritzau/AP/Remy de la Mauviniere

En partner fra det internationale advokatfirma Allen & Overy skal nu udspørges af britiske parlamentsmedlemmer om en fortrolighedsklausul, firmaet lavede til filmproducenten Harvey Weinstein, da han for 20 år siden blev anklaget for sexchikane.

Det skriver branchesitet Legal Week.

Weinstein, der siden en lang række kvinder i oktober anklagede ham for seksuelle overgreb er blevet smidt ud af sit firma og nu efterforskes for lovbrud, blev i 1998 anklaget for sexchikane af sin daværende assistent, Zelda Perkins. Weinstein hyrede Allen & Overy til at hjælpe sig, og firmaet udarbejdede en fortrolighedserklæring, en såkaldt non-disclosure agreement, som indgik i et forlig mellem Weinstein og Perkins.

Nægter at udlevere aftale

Det britiske parlaments Kvinde- og Ligestillingskomité er i færd med at undersøge brugen af fortrolighedserklæringer i forbindelse med sager om seksuel chikane, og medlemmerne vil nu udspørge Allen & Overy-partner Mark Mansell om Weinstein-aftalen. Også partner Tamara Ludlow fra advokatfirmaet Simons Muirhead, som var rådgiver for Zelda Perkins, skal udspørges. Begge advokatfirmaer har nægtet at udlevere aftalen til komitéen.

Komitéen vil undersøge fortrolighedserklæringerne, herunder deres funktion som en mundkurv på ofrene for seksuelle overgreb.

"Der har været kritik af deres brug i sager om seksuelt misbrug, vedrørende at de kan bruges til at skjule upassende, diskriminerende eller endda ulovlig adfærd, eller til at forhindre, at sådan adfærd bliver rapporteret til de relevante myndigheder," hedder det i en udtalelse fra komitéen.

Sex-sager skæmmer internationale advokatkæmper 

Chicago-kæmpe indtager tronen som verdens største advokatfirma 

Kvinder dominerer de dårligst lønnede jobs i britisk advokatkæmpe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også