Chicago-kæmpe indtager tronen som verdens største advokatfirma

En strategi om at være bedst på de mest lukrative områder betyder nu, at Chicago-firmaet Kirkland & Ellis overhaler Latham & Watkins som verdens største advokatfirma.
Kirkland & Ellis er vokset 57 pct. siden 2013 og er nu verdens største advokatfirma med en omsætning på 3,2 mia dollars, godt 19 mia. kr. | Foto: Kirkland & Ellis
Kirkland & Ellis er vokset 57 pct. siden 2013 og er nu verdens største advokatfirma med en omsætning på 3,2 mia dollars, godt 19 mia. kr. | Foto: Kirkland & Ellis

En målrettet strategi om at gå efter de mest indbringende forretningsområder i de vigtigste advokatbyer i verden sender nu advokatfirmaet Kirkland & Ellis helt til tops i den globale advokatverden. Med en omsætning på 3,165 mia. dollar, godt 19 mia. kr., i 2017 overhaler Kirkland konkurrenten Latham & Watkins som verdens største advokatfirma målt på salget.

Det skriver branchemediet Legal Week.

For mindre end en måned siden aflagde Latham årsregnskab med en 2017-omsætning på 3,064 mia. dollars og kunne dermed som det første advokatfirma nogensinde bogføre en årsomsætning på over 3 mia. dollars. Men efter en årrække, hvor Kirkland har øget sin medarbejderstab betydeligt, kan firmaet nu altså slå den rekord.

Under ledelse af Chicago-advokaten Jeffrey Hammes, der er specialiseret i virksomhedsrådgivning, har Kirkland investeret tungt i områder, der er blandt de højest aflønnede for advokater, blandt andet virksomhedshandler, retssager og rådgivning af børsnoterede selskaber og investorer.

Vækst i de store byer

Samtidig har Hammes satset på at vokse i byer med høj forretningsaktivitet. Firmaets London-kontor er vokset 61 pct. til 189 advokater siden 2013, New York-kontoret er vokset 42 pct. til 503 advokater, San Francisco er vokset en tredjedel til 126 advokater og Houston-afdelingen, der blev etableret i 2014, tæller nu 107 advokater.

Samlet er antallet af advokater hos Kirkland & Ellis steget 13,5 pct. til 1997 advokater i 2017. Firmaet løftede salget pr. advokat over 5 pct. til 1,6 mio. dollars.

Overskuddet pr. partner steg 15 pct. til 4,7 mio. dollars (ca. 28 mio. kr.), hvilket kun overgås af to andre af verdens største firmaer, Wachtell Lipton Rosen & Katz og Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, der begge har overskud pr. partner på over 5 mio. dollars. Siden 2013, hvor Kirkland for første gang kom over 2 mia. dollars i omsætning, er salget steget 57 pct., antallet af medarbejdere er steget 28 pct. og overskuddet pr. partner er steget 43 pct.

1, 2, 3 milliarder dollar: Advokatkæmpe sætter omsætningsrekord  

DLA blandt de stærkeste advokatbrands i USA 

Internationalt advokatfirma sælger online platform til Dow Jones 

Amerikanske advokatfirmaer udvider partnerkredse i London  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også