AdvokatWatch

Jobskifte kaster lys over løn til amerikansk topadvokat

Lønniveauet for en partner i verdens største advokatfirma er kommet frem i lyset, efter at en topadvokat er skiftet til den amerikanske anklagemyndighed.

Robert Khuzami, der i januar blev udpeget som vice-statsadvokat ved anklagemyndigheden i New York, tjente i 2017 11 mio. dollars, ca. 67 mio. kr. som partner i advokatfirmaet Kirkland & Ellis | Foto: Youtube

Topadvokaten Robert Khuzamis skifte fra advokatfirmaet Kirkland & Ellis til den amerikanske anklagemyndighed har givet et sjældent indblik i hvilke beløb, partnere i de store advokatfirmaer henter hjem.

Det skriver branchesitet Legal Week.

Robert Khuzami blev i januar blev udpeget som vice-statsadvokat ved anklagemyndigheden i New York, og ifølge dokumenter, som Khuzami har fremlagt til den amerikanske Government Ethics-komite, havde han i løbet af lidt over et år som partner i Kirkland indtægter på 11,1 mio. dollars, ca. 67 mio. kr. Ifølge anklagemyndigheden dækker de 11,1 mio. dollars penge, som Khuzami tjente i 2016, men blev udbetalt i 2017, samt hans indtjening i 2017 og de første uger af 2018.

Mange top-embedsmænd er i USA forpligtet til at offentliggøre økonomiske forhold.

Robert Khuzami var tidligere direktør i det amerikanske finanstilsyn, US Securities and Exchange Commission, hvor han stod i spidsen for et stort antal antikorruptionssager, inden han blev advokat hos Kirkland & Ellis i 2013.

Kirkland & Ellis indtog for nylig titlen som verdens største advokatfirma med en 2017-omsætning på 3,2 mia. dollars. Indtjeningen pr. partner steg 15 pct. til 4,7 mio. dollars, ca. 28 mio. kr.

Adokat skal forklare fortrolighedsklausul i Weinstein-sag 

Sex-sager skæmmer internationale advokatkæmper 

Chicago-kæmpe indtager tronen som verdens største advokatfirma 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier