Kvinder dominerer de dårligst lønnede jobs i britisk advokatkæmpe

Kvinder udgør 71 procent af de lavest lønnede medarbejdere hos den britiske advokatkæmpe Allen & Overy.
Mandlige medarbejderes timeløn er 20 pct. højere end kvindernes i advokatkæmpen Allen & Overy | Foto: Allen & Overy
Mandlige medarbejderes timeløn er 20 pct. højere end kvindernes i advokatkæmpen Allen & Overy | Foto: Allen & Overy

Kvinderne sidder tungt på de lavest aflønnede jobs i advokatfirmaet Allen & Overy, et af Storbritanniens fem største advokatfirmaer. Det viser en lønopgørelse fra firmaet.

71 pct. af medarbejderne i den lavest aflønnede fjerdedel af medarbejderne er kvinder, mens kvinderne udgør 52 pct. af den bedst lønnede fjerdedel. Samlet set er de mandlige medarbejderes timeløn 20 pct. højere end kvindernes, og mændenes bonusudbetalinger er 42 pct. højere, viser opgørelsen.

"For at reducere forskellen i mænd og kvinders løn anerkender vi, at vi er nødt til at skabe en bedre kønsbalance i toppen af vores organisation, skriver Allen & Overy.

Mange kvinder i administrative jobs

Allen & Overy, der har 44 kontorer i 31 lande, understreger, at tallene afspejler den samlede forskel i mænds og kvinders løn og ikke er udtryk for, at der ikke betales samme løn for samme arbejde. Firmaet noterer, at over 25 pct. af medarbejderne i London er kvinder i administrative jobs, hvilket er med til at trække kvindernes gennemsnitsløn ned.

"Vi benchmarker vores lønninger for at sikre, at vores ansatte får en rimelig løn. Den høje andel af kvinder i disse (administrative, red.) roller har imidlertid en væsentlig indflydelse på kønsforskellene i lønnen," skriver Allen & Overy.

Store løngab

Ny lovgivning i Storbritannien indebærer, at alle firmaer med over 250 ansatte senest i april skal fremlægge tal for forskellen i mandlige og kvindelige medarbejderes løn.

Tidligere har andre advokatfirmaer også fremlagt løntal. Hos Pinsent Masons, der har 1500 jurister globalt men har sin største tilstedeværelse i Storbritannien, får mænd en 22 pct. bedre timeløn end kvinder og 47 pct. højere bonusudbetalinger. Hos Bird & Bird, der har over 1200 advokater i 29 lande, får mænd i gennemsnit en timeløn, der er 15 pct. højere end kvindernes, mens bonusudbetalingen er 34 pct. højere. Hos Taylor Wessing, med 1200 advokater globalt, får mænd 14 pct. højere timeløn og 29 pct. højere bonus, fremgik det for nylig af firmaernes 2017-lønopgørelser.

Stor forskel på mænd og kvinders løn i internationale advokathuse  

Advokatkæmpe ansætter konkurrent til at undersøge sag om seksuelt overgreb

1, 2, 3 milliarder dollar: Advokatkæmpe sætter omsætningsrekord  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også