Bech-Bruun-formand og flere partnere skifter til konkurrent

Fire partnere forlader Bech-Bruun.
Simon Evers Hjelmborg. | Foto: Nikolai Linares
Simon Evers Hjelmborg. | Foto: Nikolai Linares

Bestyrelsesformand Simon Evers Hjelmborg forlader Bech-Bruun sammen med partnerne Peter Østergaard Nielsen, Jakob Østervang og Anders Hørlyck Jensen.

De fire partnere skifter til Accura.

Det oplyser Bech-Bruun i en pressemeddelelse.

"Vi respekterer naturligvis, at de fire vælger at søge nye udfordringer i et andet setup. Hos Bech-Bruun er vi i gang med endnu et stærkt år, hvilket er en fortsættelse af en positiv udvikling over de seneste mange år. De fire partneres afgang får ingen indflydelse på vores retning og strategi," udtaler Steen Rode, chief executive partner.

Peter Østergaard Nielsen, Jakob Østervang og Anders Hørlyck Jensen er alle specialiseret inden for energiområdet.

Vedvarende energi er ifølge advokaternes eget udsagn et globalt marked for Bech-Bruun og et af de hurtigst voksende specialer hos advokatfirmaet, der siden 2016 har udvidet det juridiske hold på området fra tre til nu at tælle ca. 25.

Vedvarende energi bidrog med omkring 10 pct. af omsætningen ved 2019-regnskabet – der lå på 830 mio. kr. – vurderede økonomidirektøren over for AdvokatWatch i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

Partnernes exit betyder dog ikke noget for Bech-Bruuns fokus på vedvarende energi, lyder det i meddelelsen.

"Vi har over mange år opbygget en stor ekspertise og anerkendelse inden for energiområdet fordelt på flere forskellige partnere og medarbejdere. Vi har derfor et stærkt team forankret hos en række partnere med en specialviden og et branchekendskab, der er unikt i markedet. Området vedbliver at være strategisk højt prioriteret," udtaler Steen Rode.

Endnu en rokade

Simon Evers Hjelmborg forlader Bech-Bruun den 1. august i år, mens de tre andre partnere stopper ved udgangen af året.

Partnerne i Bech-Bruun vil finde en ny formand den 19. juni, fremgår det.

Simon Evers Hjelmborg har været bestyrelsesformand i lidt over et år, efter Bech-Bruun i foråret 2020 var ude i en omfattende ledelsesrokade.

Her gik Simon Evers Hjelmborg fra at være ledende partner – en post, han havde haft siden 2014 – til at være bestyrelsesformand. Han blev afløst af partner Steen Rode.

Bech-Bruun løftede i 2020 omsætningen med 2,7 pct. til 852,9 mio. kr. Bruttoresultatet voksede til 723,8 mio. kr. mod 695,2 mio. kr. i 2019.

Hverken Simon Evers Hjelmborg eller Steen Rode ønsker på nuværende tidspunkt at kommentere skiftet, oplyser de til AdvokatWatch.

Vedvarende energi bidrager stort til væksten i Bech-Bruun 

Bech-Bruun trykker pause på investeringsknappen: "Vi har rigeligt at gabe over" 

Bech-Bruun i omfattende ledelsesrokade: Skifter hele bestyrelsen og får ny topchef 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også