Plesner får ny topchef – ledende partner stopper efter syv år

Efter syv år stopper Plesners ledende partner på posten. Han giver stafetten videre til partnerkollega, der har været 18 år i advokatfirmaet. Begge melder om ro i partnerkredsen efter turbulent år.
Niklas Korsgaard Christensen bliver ledende partner hos Plesner ved udgangen af marts næste år. | Foto: Jeppe Carlsen
Niklas Korsgaard Christensen bliver ledende partner hos Plesner ved udgangen af marts næste år. | Foto: Jeppe Carlsen
AF STEFFEN MOSES OG ANDREAS VESTERGAARD

Advokatfirmaet Plesner skifter topchef, når ledende partner Tom Kári Kristjánssons valgperiode udløber ved udgangen af marts næste år.

Hans afløser bliver 41-årige Niklas Korsgaard Christensen, der har været hos Plesner hele sin karriere siden 2002.

"Niklas er en fantastisk leder, og han har et rigtig godt blik for vores klienter. Samtidig har han et hjerte, der banker for vores medarbejdere og vores firma, så han bliver en fantastisk managing partner," siger Tom Kári Kristjánsson til AdvokatWatch.

Tom Kári Kristjánsson, der til marts har siddet på topposten i lidt mere end syv år, stopper efter eget udsagn som ledende partner efter eget ønske, ligesom der angiveligt var enighed i partnerkredsen om at pege på Niklas Korsgaard Christensen.

Den kommende ledende partner blev valgt på et møde i Plesners partnerkreds torsdag morgen. Han er valgt for en treårig periode, hvorefter man hos Plesner kan blive genvalgt for toårige perioder.

Hovedpersonen selv ser frem til at sætte sig for bordenden.

"Det er enormt interessant og et stort privilegie at blive managing partner," siger Niklas Korsgaard Christensen.

Ambitionen er at være markedsleder

Advokaten blev optaget i Plesners partnerkreds i 2014. Sidste år blev han først valgt som næstformand i advokatfirmaets bestyrelse og sidenhen forfremmet til leder af afdelingen for fast ejendom, infrastruktur og entreprise.

Hvilke konkrete initiativer vil du tage som ledende partner?

"Det er for tidligt at sige noget om allerede nu. Jeg vil bruge tiden, indtil jeg tiltræder, til i samarbejde med bestyrelsen og Tom at drøfte både, hvad der virker godt, og hvor der er mulighed for forbedringer," siger Niklas Korsgaard Christensen.

Han overtager en forretning med omkring 350 medarbejdere, der i seneste regnskab for 2019 var ramt af pres på toplinjen med et fald i omsætningen til 703 mio. kr. mod 710 mio. kr. i 2018. Derfor er der udfordringer at tage fat i for den nye topchef.

Hvad er Plesners vigtigste strategiske mål set med dine øjne?

"De vigtigste strategiske mål er at leve op til ambitionen om at være markedsleder på de områder, hvor vi servicerer vores klienter," siger Niklas Korsgaard Christensen.

Det vil de fleste store advokatfirmaer jo nok også sige, så hvordan gør man det?

"Man skal være skarp i den adfærd, man udviser over for sine klienter og over for sine medarbejdere. Og i den adfærd man viser over for sine medindehavere. Hvis du har fokus på at fremme den gode adfærd, så lykkes man også."

Melder om ro efter turbulent år

Netop adfærden mellem partnere kan komme til at fylde på Niklas Korsgaard Christensens skrivebord. I hvert fald overtager han ledelsesstafetten efter en turbulent periode internt i Plesner.

I oktober sidste år mistede Plesner en række profiler inden for fast ejendom og M&A til Accura. Syv advokater, hvoraf fem var partnere, tog i alt 90 års erfaring med sig til konkurrenten.

Det skete kort tid efter, at nichemediet Insidebusiness havde skrevet om uro på de interne linjer i advokatfirmaet. Tilsyneladende var flere partnere netop fra afdelingerne for M&A og fast ejendom utilfredse med Plesners ligedelingsmodel blandt partnerne.

Plesner valgte efter partnerdrænet at slå afdelingerne for fast ejendom, infrastruktur og entreprise sammen under ledelse af netop Niklas Korsgaard Christensen.

Hvordan vil du sikre, at der er ro i partnerkredsen?

"Det afgørende er, at vi driver en advokatvirksomhed, som samlet set er attraktiv for partnere og medarbejdere at være en del af," siger Niklas Korsgaard Christensen og tilføjer:

"Det gælder den kultur, der er i virksomheden, og det samarbejde, der er om klienterne. Og så handler det også om en attraktiv aflønning, det er klart. Men det er den samlede attraktivitet, der er afgørende."

Så I var ikke samlet set attraktive nok sidste år?

"Jo, det synes jeg. Jeg synes fortsat, vi har en meget attraktiv virksomhed, som mange er interesserede i at være en del af."

Afgående topchef kommer til at savne posten

Både Niklas Korsgaard Christensen og Tom Kári Kristjánsson afviser, at udskiftningen på posten som ledende partner hænger sammen med den uro, der angiveligt har været i partnerkredsen. Der hersker således fred og fordragelighed, lyder det.

"Vi har en meget harmonisk partnerforsamling, og der er fuld ro på bagsmækken," siger Tom Kári Kristjánsson.

Når han stopper som ledende partner, glæder Tom Kári Kristjánsson sig til at kunne bruge mere tid med sit speciale inden for skatter og afgifter.

"Det er det, jeg brænder for, så jeg glæder mig til at kaste mig over det fuldtid igen. Det har været en enorm lærerig og givende oplevelse at være managing partner, så jeg kommer selvfølgelig til at savne det, men jeg glæder mig også til at komme tilbage på sagerne," siger han.

Privat er Niklas Korsgaard Christensen gift, har to børn på fire og syv år, bor i Charlottenlund og har en forkærlighed for basketball.

Plesner slår tilbage efter partnerflugt – henter partnere fra Accura

Plesner slår afdelinger sammen efter partnerflugt

Partnerdræn i Plesner: 90 års erfaring forlader firmaet

Plesner-partnere rykker til Accura

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også