AdvokatWatch

Partnerdræn i Plesner: 90 års erfaring forlader firmaet

Det er en række partnere med ganske tung erfaring, der forlader partnerkredsen hos Plesner og rykker til konkurrenterne hos Accura. Skiftet er "en del af en større øvelse", lyder det fra en partner. Plesners ledende partner ærgrer sig over skiftet. 

Foto: PR / Plesner

De har sammenlagt været i Plesner i næsten 90 år, de syv advokater, som torsdag meddelte, at de nu skifter til Accura.

Flest år under Plesners faner har partnerne Torben Nørskov fra advokatfirmaets afdeling for virksomhedstransaktioner og Jakob Midtgaard fra afdelingen for fast ejendom. Nørskov har tilbragt 21 år af sit arbejdsliv hos Plesner, 15 år som ejer, mens Midtgaard har arbejdet som advokat hos Plesner i 25 år. Anders Friis har været ejerpartner i 10 ud af de 11 år, han har været i firmaet. Han var indtil for nylig næstformand i bestyrelsen, men den plads er overtaget af Niklas Korsgaard Christensen, som ligesom Friis er en del af afdelingen for fast ejendom.

Det er usædvanligt i advokatbranchen, at hele fem partnere forlader en partnerkreds for at tilslutte sig en konkurrent, men ifølge Plesners ledende partner, Tom Kárí Kristjánsson, er det en del af gamet, at partnere rykker videre.

"Det er en del af dynamikken på advokatmarkedet, og det er altid ærgerligt at sige farvel til gode kolleger, men vi er glade for, at de går til et rigtig godt firma, som vi samarbejder med i stor stil, så vi kommer til at mødes ude på sagerne," siger Tom Kárí Kristjánsson.

AdvokatWatch har forsøgt at få en kommentar fra partnerne, der skifter, men de er fåmælte om den ellers noget markante beslutning. Én partner siger til AdvokatWatch, at skiftet er "en del af en større øvelse" og kalder det "meget spændende", men han henviser i øvrigt til pressemeddelelsen, som Accura sendte ud om partnerskiftet torsdag formiddag. Her udtaler Anders Friis sig på vegne af de syv partnere og siger, at "skiftet til Accura er udtryk for et stort ønske om at arbejde på et advokatkontor, der er højt specialiseret i at rådgive om komplekse transaktioner".

Til AdvokatWatch siger Anders Friis, at "Plesner har én strategi, og Accura har en anden strategi".

"Accuras strategi går ud på at være et rendyrket transaktionskontor, som alene er centreret omkring fast ejendom og M&A, og som jeg føler er en god platform for os at arbejde videre på," siger han om skiftet.

De syv kommende Accura-partnere forlader Plesner kort tid efter, at nichemediet Insidebusiness har skrevet om uro på de interne linjer i advokatfirmaet. Tilsyneladende har flere partnere netop fra afdelingerne for M&A og fast ejendom været utilfredse med fordelingen af indtjening. Plesner har ligedeling, og en del af partnerkredsen har ifølge Insidebusiness krævet ændringer i forhold til fordelingsnøglen.

Anders Friis afviser at kommentere på uenighederne i partnerkredsen.

"Plesners interne forhold vil jeg ikke udtale mig om. For mig er det et positivt tilvalg af Accura, som, jeg tror på, strategisk har den rigtige vision, som jeg deler fremadrettet," siger han til AdvokatWatch.

Har det været på tale, at flere partnere skulle med til Accura?

"Det vil jeg hverken sige ja eller nej til. Det er ikke et forhold, som jeg ønsker at udtale mig om," lyder det fra Friis.

Antallet af advokater og fuldmægtige, der rykker med de syv nye Accura-partnere, er stadig uklart.

I august måtte Plesner også sige farvel til en række erfarne advokater, da Jacob Christensen efter 19 år forlod partnerkredsen sammen med advokaterne Shaina Jabbar, Hasse Olesen og Nicholas William Boe Stenderup. De fire startede et nyt advokatfirma, Christensen Partners, sammen inden for erhvervsjura. 

Mens Plesner nu skal på jagt efter nye folk, særligt til afdelingen for fast ejendom, kommer tilgangen af de syv partnere ikke helt ubelejligt for Accura. Advokatfirmaet står om få år over for et generationsskifte, og de syv nye partnere er – alt andet lige – også i den henseende kærkomne.

Ifølge Tom Kárí Kristjánsson forlader de syv partnere Plesner 1. maj 2020.

Accura-formand: Vi vil skabe et transaktions-power house

Syv Plesner-partnere rykker til Accura 

Fire erfarne Plesner-advokater bryder ud og etablerer nichekontor: "Vi løfter i fællesskab" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier