Plesner slår tilbage efter partnerflugt – henter partnere fra Accura

For få måneder siden sagde hele syv advokater farvel til Plesner for at rykke til konkurrenterne hos Accura. Nu har Plesner hentet to nye partnere ind til genopbygning af afdelingen for fast ejendom, og de kommer netop fra Accura.
Tom Kárí Kristjánsson, managing partner i Plesner | Foto: Plesner / PR
Tom Kárí Kristjánsson, managing partner i Plesner | Foto: Plesner / PR
AF ANDREAS VESTERGAARD

Efter at have slikket sårene slår Plesner nu tilbage og henter to partnere fra selv samme firma, som drænede Plesner for en række partnere i efteråret.

Accura-profilerne Lasse Stjernholm Detlevsen og Mads Berg indtræder således som partnere i Plesners afdeling for fast ejendom, entreprise og infrastruktur.

Det oplyser Plesner til AdvokatWatch.

"De er begge etablerede navne på ejendomsmarkedet, og de har været øverst på vores ønskeseddel fra start, så vi er rigtig glade for, at de slutter sig til os," siger Plesners managing partner Tom Kárí Kristjánsson.

I oktober blev det meldt ud, at flere Plesner-profiler skifter til Accura. Det drejer sig om højtprofilerede partnere inden for transaktionsområderne M&A og fast ejendom, heriblandt tre partnere og en advokat i afdelingen for fast ejendom. I ét ryk mistede Plesner halvdelen af partnerne på området for fast ejendom. Plesner har siden arbejdet på at lappe hullet med nye profiler.

"Vi har haft et naturligt behov for at sætte et nyt team, så vi fremadrettet kan servicere vores klienter på samme niveau, som vi har gjort hidtil, og det er det, som vi nu har gjort ved at tiltrække Lasse og Mads, så vi har et team, der sikrer, at vi kan fastholde vores stærke position i markedet," siger Tom Kárí Kristjánsson.

Nu tog Accura en del profiler fra jer. Skal det her ses som en form for hævn?

"Vi har udelukkende haft ét hensyn, og det er, at vi gerne vil have det stærkeste team ind, og de kommer fra en virkelig god og stærk konkurrent på det her område, og derfor var det et naturligt sted at kigge," siger Plesners ledende partner, der ikke vil komme nærmere ind på, hvordan aftalen med Accura-folkene er kommet i stand.

"Vi har fundet hinanden derude. Vi er en kendt aktør i markedet, og de er også kendte aktører i markedet, og på den måde er det ikke nogen svær proces at finde frem til hinanden," lyder det.

Accuras nye folk i gang

Det er blot ca. et år siden, at Accura hentede Lasse Stjernholm Detlevsen ind som partner. Han kom fra Gangsted Advokatfirma, der er et specialiseret kontor med fokus på fast ejendom. Lasse Stjernholm Detlevsen har desuden en fortid i Kromann Reumert.

Mads Berg har været hos Accura siden 2011, hvor han begyndte som fuldmægtig. Her har han arbejdet sig op gennem hierarkiet og blev 1. januar 2019 forfremmet til partner.

En række tidligere Plesner-advokater har allerede taget fat i arbejdet i Accuras M&A-afdeling. Oprindeligt var planen ellers, at de afgående Plesner-profiler skulle fortsætte i advokatfirmaet frem til 1. maj, men Tue Ravnholt Frandsen, Lars Mygind Bojsen og Torben Nørskov er skiftet tidligere end planlagt og har kostet Plesner yderligere to advokater og to fuldmægtige.

De fire advokater fra afdelingen for fast ejendom er dog ikke skiftet endnu, og det er endnu uvist, hvornår Plesner og Accura udveksler hold. Det afhænger af, hvornår Lasse Stjernholm Detlevsen og Mads Berg er på plads i Plesner.

"Når vi har vores nye team på plads, vil vi sige farvel til vores gamle team – altså dem, som vælger at forlade os," forklarer Tom Kárí Kristjánsson.

Hensynet til klienterne bliver afgørende for det præcise tidspunkt, lyder det.

"Det vil ske, når det kan ske, uden vores klienter mærker det, og det vil ikke være i år. Det vil tidligst ske til næste år, men om det hedder 1. januar, 1. marts eller 1. maj kan jeg ikke sige med sikkerhed, men min forventning er, at det er nærmere 1. januar end 1. maj," siger Tom Kárí Kristjánsson.

Plesners managing partner kan heller ikke sige, hvor mange der går med ud ad døren, når advokaterne Jakob Midtgaard, Anders Friis, Luise Christensen og Rikke Maria Falck Jensen, som alle har betydelig erfaring under Plesners faner, skifter til Accura. Men tabet vil ikke begrænse sig til de fire.

"Der vil helt sikkert være nogen, der vil finde det attraktivt at følge med dem, og der vil også være nogen, der vil finde det attraktivt at blive hos os. Det, der ligger fast, er, at vi kommer til at have et fuldt team, som kan servicere på samme niveau, som vi har gjort indtil nu," siger Tom Kárí Kristjánsson.

Dermed må man forvente, at Lasse Stjernholm Detlevsen og Mads Berg også tager flere kolleger med til Plesner.

Fasttømret trio

Da Lasse Stjernholm Detlevsen skiftede fra Gangsted til Accura, tog han advokaterne Michelle Harth Watson og Ninna Thalund Daugaard med sig.

De er en fasttømret trio, der i mange år har arbejdet meget tæt sammen – først hos Kromann Reumert og siden hos Gangsted Advokatfirma. Derfor var det også naturligt, at Michelle Harth Watson og Ninna Thalund Daugaard fulgte med Lasse Stjernholm Detlevsen til Accura, har Thomas Ulrik, managing partner i Gangsted Advokatfirma, tidligere fortalt til AdvokatWatch.

Spørgsmålet er så, om trioen også følges ad til Plesner.

Plesner har for nylig udnævnt Karina Brinch som ny partner inden for fast ejendom. Selv om hullet på området nu er lappet, vil Plesner ifølge Tom Kárí Kristjánsson bevare afdelingen Fast Ejendom, Entreprise og Infrastruktur. Forretningsområderne blev slået sammen som følge af det opsigtsvækkende partnerexit.

Partnerdræn i Plesner: 90 års erfaring forlader firmaet 

Tidligere Plesner-advokater på plads hos Accura – flere følger med

Plesner slår afdelinger sammen efter partnerflugt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også