Plesners omsætning falder efter turbulent år

Advokatfirmaet Plesner må se omsætningen miste pusten en smule efter et hæsblæsende år med intern uro og tab af partnere. Ledelsen betragter 2019-regnskabet for meget tilfredsstillende, men vil ikke uddybe yderligere på grund af coronakrisen, meddeler den ledende partner.
Ledende partner i Plesner, Tom Kári Kristjánsson, vil ikke give interview pga. coronakrisen. | Foto: Plesner / PR
Ledende partner i Plesner, Tom Kári Kristjánsson, vil ikke give interview pga. coronakrisen. | Foto: Plesner / PR

De omkring 350 medarbejdere i advokatfirmaet Plesner hiver lidt færre penge hjem til hovedsædet ved Nordhavnen i København.

Omsætningen falder med omkring en pct. fra 710 mio. kr. i 2018 til 703 mio. kr. sidste år, viser det netop offentliggjorte 2019-regnskab.

Det er dog alligevel "meget tilfredsstillende," noterer ledelsen i årsrapporten.

Årets resultat lander på 3,4 mio. kr., hvilket er meget mindre end i 2018, hvor bundlinjen landede på 146 mio. kr. Det er der dog en god forklaring på, fortæller ledende partner Tom Kári Kristjánsson.

"Vi har i regnskabet ændret praksis, så vi teknisk har reduceret vores overskud og i stedet posteret det som vederlag til vores ejere," skriver han i en mail til AdvokatWatch.

Ændringen betyder groft sagt, at vederlaget til Plesners 39 kapitalejere er blevet flyttet fra bundlinjen til lønningerne, der dermed vokser med 120 mio. kr. fra 418 mio. kr. i 2018 til 538 mio. kr. sidste år.

 

 

Alle kræfter går til corona

Ud over en hurtig forklaring af de regnskabstekniske ændringer har den ledende partner ikke meget at sige.

"Essensen af vores regnskab er, at 2019 var et af de travleste og mest succesfulde år i firmaets historie, og vi har derfor i regnskabet anført, at vi er meget tilfredse med vores aktiviteter og resultat," skriver Tom Kári Kristjánsson.

Årsagen til, at den ledende partner er nærig med at sætte ord på regnskabet, er coronakrisen, meddeler Tom Kári Kristjánsson.

"I denne kritiske tid for vores klienter fokuserer vi imidlertid vores kræfter fuldt ud på at være der for vores klienter. Vi stiller derfor ikke op til interviews om regnskabet," skriver han.

AdvokatWatch satser dog på at få en snak med Plesner-ledelsen, når krisen er drevet over, for der er nok at tale om.

Blandt andet kunne det være interessant at høre, hvorvidt den faldende omsætning kan tilskrives det kaotiske efterår, Plesner var igennem.

Kaotisk efterår

I oktober mistede Plesner en række profiler inden for fast ejendom og M&A til Accura. Syv advokater, hvoraf fem var partnere, tog i alt 90 års erfaring med sig til konkurrenten.

Det skete kort tid efter, at nichemediet Insidebusiness havde skrevet om uro på de interne linjer i advokatfirmaet. Tilsyneladende var flere partnere netop fra afdelingerne for M&A og fast ejendom utilfredse med Plesners ligedelingsmodel blandt partnerne.

Plesner blev knækket på fast ejendom, hvor tre ud af seks partnere hoppede fra borde. Derfor valgte advokatfirmaet at slå afdelingerne for fast ejendom, infrastruktur og entreprise sammen.

Sidenhen har Plesner slået lidt tilbage ved at hente to partnere inden for fast ejendom fra netop Accura, mens Plesner ved årsskiftet optog otte advokater i ejerkredsen.

Plesner skriver i regnskabet, at advokatfirmaet forventer en omsætning og indtjening i 2020 på niveau med 2019. Men det er værd at notere sig, at det er skrevet, inden coronakrisen for alvor brød ud.

Accura-boss om kæmpe integrationsopgave: Der er en klar symbiose

Otte advokater træder ind i ejerkredsen hos Plesner

Plesner og Accura bytter hold til nytår: 24 jurister skifter plads

Plesner slår tilbage efter partnerflugt – henter partnere fra Accura

Partnerdræn i Plesner: 90 års erfaring forlader firmaet

Plesner knækket på fast ejendom

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også