AdvokatWatch

Skatteadvokat-formand kræver disciplin fra skattefolk

Christian Bachmann, formand for Danmarks Skatteadvokater, opfordrer Skattestyrelsens folk til at huske retssikkerheden, når en bebudet hård kurs over for svindlere skal føres ud i livet

Christian Bachmann, formand for Danmarks Skatteadvokater, opfordrer Skattestyrelsen til at huske spillereglerne, når en hård kurs over for svindlere skal udfoldes | Foto: Bachmann & Partners

Efter at Skattestyrelsen har varslet en hård linje over svindlere opfordrer formanden for Danmarks Skatteadvokater, advokat Christian Bachmann, styrelsens folk til at huske på spillereglerne, når den hårde kurs skal udleves.

»Hvis Skat går hårdt til værks, er det typisk sådan, at folk ikke har pligt til at udtale sig, fordi de risikerer et personligt strafansvar. Skat må ikke lokke folk ud i situationer, hvor de kommer til at lægge løkken om egen hals. Så Skat skal huske de grundlæggende retssikkerhedsgarantier, også når de går på fisketur,« siger Christian Bachmann til Finans.

I et interview med Finans bebuder Steen Bechmann Jacobsen – chef for Skattestyrelsens enhed for Særlig Kontrol – en hård kurs i Skats jagt på skattesvindlere.

»Vi skal slå hårdt ned på dem, der vil snyde i skat. Det er enormt vigtigt for skattemoralen og retsfølelsen, at vi forfølger sådanne sager. Ellers underminerer det tilliden til hele systemet,« siger Steen Bechmann Jacobsen over for Finans.

Retssikkerhed afgørende

Efteruddannelse i bl.a. retssikkerhed skal sikre, at kontrollen kører snorlige fremadrettet, understreger Steen Bechmann Jacobsen.

»Det er utroligt afgørende at overholde retssikkerhedsprincipperne. Hvis ikke vi gør det, så falder vores arbejde til jorden. I yderste konsekvens kan det betyde, at sagerne ikke bliver til noget, og kriminelle risikerer at gå fri på grund af fodfejl,« siger han.

Netop Skats indsats mod skattesnydere har de seneste år levet en omtumlet tilværelse. I 2013 nedlagde daværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) Skats særlige afdeling for økonomisk kriminalitet. Det skete efter en stribe enkeltsager, hvor Skat havde brudt de retssikkerhedsmæssige principper, og kendte danskere som bl.a. erhvervsmanden Jesper "Kasi" Nielsen og fotomodellen Camilla Vest fejlagtigt fik kæmpebøder.

Handlingslammelse

Den store offentlige kritik af Skats kontrol har i Steen Bechmann Jacobsens øjne været med til at handlingslamme organisationen, så medarbejderne nærmest ikke turde kontrollere mistanker af frygt for at ende i en offentlig gabestok.

»Pendulet har svinget gevaldigt i det tidligere Skat. For nogle år siden havde man en opfattelse af, at Skat gik for hårdt til værks, mens Skat i andre perioder er blevet beskyldt for ikke at kontrollere nok,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

Forsvarsadvokater kritiserer medier for at dømme på forhånd i voldtægtssag 

Dømt advokat anker dom for vold mod Papes forlovede 

Advokat efter justitsministerens udspil: Jeg er træt af mistænkeliggørelse  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier