AdvokatWatch

Advokat efter justitsministerens udspil: Jeg er træt af mistænkeliggørelse

Advokat og partner Allan Ohms er træt af at føle sin hæderlighed beklikket, siger han i en kommentar i Berlingske.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

"Pape har fået nok", skrev Ekstra Bladet i sidste uge som overskift i en artikel, hvor landets justitsminister i forbindelse med sit stort anlagte udspil om stramninger i advokatbranchen udtalte, at "det er tydeligt for enhver, at der er nogle brodne kar i den her branche."

Men ifølge advokat og partner Allan Ohms bør det også være tydeligt for enhver, at den massive fokus på de relativt få brodne kar i branchen har konsekvenser for advokaters ry og rygte generelt. Og det er han træt af, skriver advokaten i en kommentar i Berlingske.

Han ærgrer sig over, at han og andre advokater skal føle sin "hæderlighed beklikket", og at branchen bliver angrebet - en branche, som i øvrigt ifølge Ohms selv er optaget af at "nå de dårlige advokater i tide." 

"Alligevel skal jeg udstilles som hørende til en kaste, om hvilken der ikke er noget pænt at sige. I al beskedenhed leverer jeg varen hver dag, jeg arbejder 12 timer om dagen i gennemsnit og har i mere end en menneskealder svaret enhver sit, jeg har holdt i hundredvis beskæftiget gennem 35 år, og dertil betalt min skat," skriver Allan Ohms i sin kommentar.

Søren Pape Poulsen (K) præsenterede i sidste uge sit længe ventede udspil om skærpede krav i advokatbranchen. Udspillet blev sat i gang sidste år, efter at en række sager om forsvarsadvokater havde skabt overskriften i pressen i løbet af sommeren.

Justitsministeren har afvist at svare på spørgsmål fra AdvokatWatch i forbindelse med udspillet. Han henviser i stedet til pressemeddelelsen.

Forsvarsadvokater om nyt regeringsudspil: Det er en overreaktion 

Forsvarsadvokat finder ny whistleblower-ordning "barnagtig"

Advokatsamfundet går ind i sag om millionhonorarer 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier