AdvokatWatch

Regeringen lægger op til at fritage advokater fra sladreordning

Hvis et nyt redskab mod aggressiv skatteplanlægning skal være effektivt, duer det ikke, at regeringen lægger op til at fritage advokaterne fra en kommende indberetningspligt, mener revisorbranchen.

Skatteminister Morten Bødskov har sendt et lovforslag i høring om et nyt redskab mod aggressiv skatteplanlægning. Ifølge kritikere udvander forslaget effekten af intentionerne bag, fordi det vil fritage advokaterne fra ordningen. | Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Selv om Socialdemokratiet har tordnet mod skatteunddragelse, lægger skatteminister Morten Bødskov i et nyt lovforslag ifølge kritikere op til at udvande effekten af et redskab mod aggressiv skatteplanlægning.

Lovforslaget blev sendt i høring mandag aften, og det skal implementere et EU-direktiv, der pålægger skatterådgivere at orientere skattemyndighederne, når de har rådgivet klienter om grænseoverskridende konstruktioner, der kan udløse en skattefordel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Autoriserede bobestyrer kan se frem til mere konkurrence, og derfor stiller AdvokatWatch skarpt på det lukrative marked. Derudover bød ugen på historier om Accuras vokseværk og revisionsfirmas indtog på advokatmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier