AdvokatWatch

Ny generalsekretær vil relancere fortællingen om Danmark som en retsstat

Advokatsamfundets nye generalsekretær ser behov for at få genfortalt fortællingen om advokatens rolle i samfundet. Retssikkerhed, integritet, uafhængighed er bærende værdier, som det ikke er nogen naturlov, at vi har som samfund, siger han til AdvokatWatch i sit første eksterne interview siden sin tiltræden.

Andrew Hjuler Crichton har siden 1. marts været generalsekretær for Advokatsamfundet. | Foto: PR/Morten Holtum

Nogen programerklæring kan man ikke få Andrew Hjuler Crichton til at fremsætte her to måneder efter, at han første gang trådte ind ad døren som ny generalsekretær hos Advokatsamfundet. Det er simpelthen for tidligt, synes han, men han vil derimod gerne forpligte sig på det større og bredere billede, de fundamentale værdier som udgør den platform, han agter at bygge videre på, og som efter hans opfattelse udgør kernen i retssamfundet.

"Det står højt på min dagsorden at skabe, videreudvikle og fastholde advokatstandens store værdifællesskab, der baserer sig på retssikkerhed, integritet og uafhængighed. Værdifællesskabet er bundet sammen af nogle etiske regler, og jeg ønsker, at samfundet skal opleve, at standen har et højt normsæt, som vi lever op til," siger Andrew Hjuler Crichton, der kommer fra en stilling som erhvervsjuridisk direktør i Erhvervsministeriet og 12 år i centraladministrationen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier