Bech-Bruun: Vi havde ingen krystalkugle som kunne fortælle os hvad der ville ske

Udbytteskattesagen fortsætter med at klæbe til Bech-Bruun, men advokatfirmaet kunne ikke have handlet anderledes, lyder det nu fra managing partner, Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg. Bech-Bruun ville dog ikke yde samme rådgivning i dag.
Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg, managing partner i Bech-Bruun.
Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg, managing partner i Bech-Bruun.

Bech-Bruun skal fortsat stå på mål for sin rådgivning af tyske North Channel Bank samtidig med, at advokatfirmaet udførte en undersøgelse for Skatteministeriet af netop udbytteskattesagen.

I et interview med Børsen tager managing partner Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg nu bladet fra munden og fortæller, at advokatfirmaet, efter hans mening, ikke kunne have handlet anderledes. Han pointerer, at det var "helt umuligt" for Bech-Bruun at kende til North Channel Banks rolle i udbytteskattesagen i 2017 – blandt andet fordi pilen dengang kun pegede i én retning mod den anden hovedmistænkte, Sanjay Shah, og hans selskab Solo Capital.

"Vi har meget svært ved at se, at vi kunne have gjort andet og mere, end vi gjorde dengang. Vi havde jo ikke nogen krystalkugle, som kunne fortælle os, hvad der ville ske senere," siger Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg, der overfor avisen understreger, at firmaet i sin tid foretog et "enormt grundigt" konflikttjek.

Den ledende partner fortæller, at advokatfirmaet slet ikke ville rådgive om den samme model i dag, og at firmaet tager klart afstand fra den type af aggressiv skatteplanlægning – som dog ikke i 2014 var usædvanlig at yde rådgivning om, tilføjer han.

Bech-Bruun supplerer sin egen tidligere forklaring i udbyttesag

Bech-Bruun-sager om god advokatskik kan få vidt forskelligt udfald

Skatteminister undrer sig over ny forklaring fra Bech-Bruun

Bech-Bruun skifter forklaring om udbyttesagen

Medieomtale af Bech-Bruun gik for vidt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også