AdvokatWatch

Bech-Bruun supplerer sin egen tidligere forklaring i udbyttesag

Advokatfirmaet har hidtil oplyst at have rådgivet tysk, svindelmistænkt bank i 2014 og 2015. Nu oplyser Bech-Bruun, at man også i 2017 bekræftede en tidligere juridisk vurdering. Minister undrer sig.

Bech-Bruuns hovedsæde på Langelinie Allé i København. | Foto: Liselotte Sabroe.

Advokatfirmaet Bech-Bruun har senere, end det hidtil har været fremme, ydet rådgivning til den tyske North Channel Bank, som skattemyndighederne mener har spillet en central rolle i sagen om svindel med udbytteskat for flere milliarder kroner, skriver Børsen.

Bech-Bruun har hidtil fortalt offentligt, at man i 2014 og 2015 har givet en juridisk vurdering af en model til at tilbagesøge udbytteskat, men nu oplyser firmaet, at en bekræftelse af vurderingen fandt sted i 2017.

"Vi bliver spurgt af det tyske advokatfirma, om der er noget, der har ændret sig. Det har banken åbenbart brug for at vide, og vores advokat på sagen svarer så helt kortfattet, at der ikke var noget, der havde ændret sig," siger Simon Evers Hjelmborg, managing partner i Bech-Bruun, til Børsen.

Ifølge ham går firmaet ud med oplysningen nu, da den indgår i den klage, som Skatteministeriet har indgivet til Advokatnævnet, der skal afgøre, om Bech-Bruun har været inhabil ved at afgive en juridisk vurdering, når samme firma også stod bag den advokatundersøgelse om svindlen med udbytteskat, der blev færdig i december 2017.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger til Børsen, at det for ham virker mærkeligt, at man både kan arbejde for staten og samtidig agere "rådgiver om udbytteskattefinter, som godt nok er lovlige, men altså er finter."

Skatteminister undrer sig over ny forklaring fra Bech-Bruun

Medieomtale af Bech-Bruun gik for vidt

Bech-Bruun skifter forklaring om udbyttesagen

Advokatrådet undersøger Bech-Bruuns rolle i udbytteskattesag 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier