AdvokatWatch

Medieomtale af Bech-Bruun gik for vidt

DR må rette og beklage udsagn om Bech-Bruun i sin omtale af sagen om udbytteskat. Advokatfirmaet reagerede søndag på en række beskyldninger i flere medier ved at bede om berigtigelser og slå fast, at Bech-Bruun "forbeholder os i det hele taget vores stilling i enhver henseende."

Flere mediers omtale af advokatfirmaet Bech-Bruun og virksomhedens rolle i sagen om udbytteskat har ifølge virksomheden indeholdt beskyldninger, der ikke er dækning for. Derfor trækkes de nu tilbage og berigtiges.

Et af dem er DR, der i artikler 1. og 2. november brugte formuleringen, at Bech-Bruun "har rådgivet udenlandske spekulanter om, hvordan man kunne hive milliarder op ad den danske statskasse". Dette er der ikke belæg for, oplyser DR i en berigtigelse.

Tre andre formuleringer, nemlig at Bech-Bruun "har været tæt på bagmændene i svindelkomplekset", at virksomheden "har lavet en vurdering, der blåstempler fiktive værdipapirhandler" og at Bech-Bruun har "været direkte involveret i det juridiske grundlag for svinden mod Danmark" har DR heller ikke haft belæg for.

"DR beklager," lyder det i DR's artikel mandag, som redaktionschef Bjørn Lambek er afsender på. De oprindelige artikler er rettet og med oplysning om rettelserne i bunden.

Bech-Bruun opdaterede søndag sin redegørelse fra forrige uge omkring den rådgivning, virksomheden har ydet. Heri kommer virksomheden med nye forklaringer og lægger samtidig afstand til sin første redegørelse, som Bech-Bruun udarbejdede i huj og hast, da skatteminister Karsten Lauritzen (V) på et pressemøde udtrykte forventning om en meget hurtig redegørelse.

Bech-Bruun skifter forklaring om udbyttesagen

Skatteminister vil have undersøgt Bech-Bruun

Bech-Bruun huser storbank dømt for udbyttesvindel i Schweiz

Fratrådt Bech-Bruun-advokat vinker farvel til bestyrelsesposter 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier