AdvokatWatch

Professor kritiserer Bech-Bruun for at gå for langt i rådgivning af tysk bank

Bech-Bruun, der er blandt Danmarks største advokatfirmaer, får kritik fra flere folk med kendskab til branchen for at have rådgivet bank på kant med loven.

Et af Danmarks største advokatfirmaer, Bech-Bruun, gik for langt, da det rådgav en tysk bank, som blev en af hovedaktørerne i den formodede milliardsvindel med udbytteskat.

Det fastslår en jurist og en professor efter at have gennemgået Bech-Bruuns 14 sider lange rådgivning til den tyske North Channel Bank i dokumenter, som Politiken og DR er i kommet besiddelse af.

At rådgivningen havde fundet sted blev afsløret af Skatteministeriet i november, men det nye dokument viser i detaljer, hvordan Bech-Bruun rådgav banken.

"Hvis Bech-Bruun ikke kunne se, at de rådgav om transaktioner, som i hvert fald var en overtrædelse af loven, og mere sandsynligt en bedragerisk skattemodel, så var de temmelig naive," siger Torsten Fensby, svensk jurist og ekspert i international skattepolitik til Politiken.

Også Peter Løchte Jørgensen, professor i finansiering ved Aarhus Universitet, har gennemgået dokumentet.

"Det må have stået lysende klart, at de vurderede på en ide, som ikke var helt fin i kanten," siger han til Politiken.

I det 14 sider lange dokument, som bærer Bech-Bruuns navn, beskrives transaktioner med danske aktier og tilbagebetaling af udbytteskat til amerikanske pensionsfonde.

Fondene modtog ifølge Skattestyrelsen 11 mia. af de 12,7 mia. kr., som de formodede svindlere hentede i statskassen. Bagmandspolitiet har sigtet to af bankens bagmænd for groft bedrageri.

Denne artikel er videredistribueret af Ritzau på vegne af Politiken.

AdvokatWatch sætter de største advokatfirmaer under lup

Bech-Bruun: Vi havde ingen krystalkugle som kunne fortælle os hvad der ville ske

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier