AdvokatWatch

Professor kritiserer Bech-Bruun for at gå for langt i rådgivning af tysk bank

Bech-Bruun, der er blandt Danmarks største advokatfirmaer, får kritik fra flere folk med kendskab til branchen for at have rådgivet bank på kant med loven.

Et af Danmarks største advokatfirmaer, Bech-Bruun, gik for langt, da det rådgav en tysk bank, som blev en af hovedaktørerne i den formodede milliardsvindel med udbytteskat.

Det fastslår en jurist og en professor efter at have gennemgået Bech-Bruuns 14 sider lange rådgivning til den tyske North Channel Bank i dokumenter, som Politiken og DR er i kommet besiddelse af.

At rådgivningen havde fundet sted blev afsløret af Skatteministeriet i november, men det nye dokument viser i detaljer, hvordan Bech-Bruun rådgav banken.

"Hvis Bech-Bruun ikke kunne se, at de rådgav om transaktioner, som i hvert fald var en overtrædelse af loven, og mere sandsynligt en bedragerisk skattemodel, så var de temmelig naive," siger Torsten Fensby, svensk jurist og ekspert i international skattepolitik til Politiken.

Også Peter Løchte Jørgensen, professor i finansiering ved Aarhus Universitet, har gennemgået dokumentet.

"Det må have stået lysende klart, at de vurderede på en ide, som ikke var helt fin i kanten," siger han til Politiken.

I det 14 sider lange dokument, som bærer Bech-Bruuns navn, beskrives transaktioner med danske aktier og tilbagebetaling af udbytteskat til amerikanske pensionsfonde.

Fondene modtog ifølge Skattestyrelsen 11 mia. af de 12,7 mia. kr., som de formodede svindlere hentede i statskassen. Bagmandspolitiet har sigtet to af bankens bagmænd for groft bedrageri.

Denne artikel er videredistribueret af Ritzau på vegne af Politiken.

AdvokatWatch sætter de største advokatfirmaer under lup

Bech-Bruun: Vi havde ingen krystalkugle som kunne fortælle os hvad der ville ske

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier