AdvokatWatch

Hans Engell: Advokatundersøgelser er stort set ubrugelige

Der kommer ingenting ud af advokatundersøgelser, mener politisk kommentator Hans Engell, som skriver i en klumme i Ekstra Bladet, at sagen om teledata formentligt dør hen efter en undersøgelse.

Foto: Ole Steen/Polfoto

Det er spild af penge, når politikerne på Christiansborg sætter advokatundersøgelser i værk. Det mener politisk kommentator Hans Engell, som i en klumme i Ekstra Bladet skriver, at der sjældent kommer noget ud af advokatundersøgelserne.

Hans Engell forventer således heller ikke, at der vil komme noget ud af en undersøgelse af den aktuelle sag om fejl i teledata.

"Politikerne har spildt millioner af skattekroner på advokatundersøgelser, som stort set ikke har kunnet bruges til ret meget. Forløb er blevet kortlagt, men kun delvist. Typisk har undersøgelserne resulteret i kritik på en række punkter, men ingen håndfaste konsekvenser. Ingen er blevet stillet til ansvar. Det hele er forduftet op i den blå luft og millionregninger," skriver Hans Engell i sin klumme.

Han mener, at Folketinget skal bruge dommerundersøgelser, eller at retsudvalget skal bruge sin ret til at forlange samråd og materialer udleveret og selv foretage en bedømmelse, i stedet for at bruge penge på advokatundersøgelser.

Teledatasagen? Den dør hen, mener Engell.

Aflyste møder skulle have informeret Justitsministeriet om teledatafejl  

Over 5000 sager sidder i klemme i teledataskandale

Politiet har ikke haft styr på sletning af teledata 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier