Aflyste møder skulle have informeret Justitsministeriet om teledatafejl

Justitsministeriet kunne have fået besked om teledatafejl i løbet af foråret, men møderne blev aflyst, skriver Berlingske.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Justitsministeriets embedsmænd og topfolk fra Rigspolitiet skulle have holdt møder om fejl i teledata i løbet af foråret, men hele fire møder blev aflyst.

Det skriver Berlingske.

Første aflyste møde var planlagt til den 27. marts, altså fem dage efter, at politiets ledelse vidste besked om, at et stort antal straffesager var påvirket af teledatafejl. Jørgen Albæk Jensen, professor i offentlig ret ved Aarhus Universitet, siger til Berlingske, at forløbet ikke tegner et billede af "overdreven ihærdighed" fra Justitsministeriets embedsmænd for at blive oplyst.

"Jeg har svært ved at vurdere, om det er normalt, at der går så lang tid – vigtige, travle folk skal involveres. Men havde det haft topprioritet, burde man have holdt møderne før," siger Jørgen Albæk Jensen til Berlingske.

Rigspolitiet orienterede første gang Justitsministeriet om problemer med teledata 13. marts. Foruden mødet 27. marts blev et møde 4. april aflyst. To andre møder i maj blev også aflyst – ét med den begrundelse, at der var udskrevet valg 7. maj. Ifølge professor i forvaltningsret Michael Gøtze fra Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet er det ikke helt klart, om Justitsministeriet har handlet korrekt eller ej.

"Uanset hvad ville de i Justitsministeriet risikere kritik. Enten for ikke at gå ind i sagen eller for at gå ind i sagen og dermed komme til at præge valgkampen," siger han til Berlingske.

Over 5000 sager sidder i klemme i teledataskandale

Rigsadvokaten håber på teledata i retterne efter ferien 

Rigspolitichef erkender svigt i teledatasag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også