AdvokatWatch

Retspræsident: Spareøvelse bringer retssikkerheden i fare

Retten i Aarhus har siden 2010 mistet 17 procent af sine folk og samtidig fået 25 procent flere retssager. Retspræsident i Aarhus opfordrer justitsministeren til at sende flere ressourcer mod domstolene.

Retten i Aarhus, hvor Bodil Ruberg er retspræsident. Hun langer ud efter justitsministeren og beder ham se på sammenhængen mellem ressourcernes fordeling i retssystemet. | Foto: Benjamin Nørskov/JPA

Mens der tales om, at politiet og anklagemyndigheden skal have flere midler, bliver domstolene overset, når politikerne uddeler penge.

Det skriver retspræsident ved Retten i Aarhus Bodil Ruberg i en kronik i Berlingske.

"Enhver ved, at det ikke giver mening at udvide en tosporet vej til tre spor, hvis alle tre spor alligevel ender i den samme ensporede grusvej."

"Derfor kan det undre, at alle politiske partier i øjeblikket er enige om at tilføre politiet flere – og absolut nødvendige og velfortjente – ressourcer, mens de samme partier bliver ved med at spare og skære ned på Danmarks domstole, der jo i sidste ende er, hvor straffesager og retskonflikter skal finde deres løsning," skriver hun.

Desuden mener hun, at domstolene er en grusvej, der ikke engang får "lappet sine huller".

Bodil Ruberg skriver i Berlingske, at Retten i Aarhus i 2018 håndterede 13.748 retssager mod 11.033 i 2010, og det skete med i alt 66,65 årsværk mod 80 i 2010.

Det betyder med andre ord, at byretten siden 2010 har mistet 17 procent af sine medarbejdere og samtidig fået 25 procent flere retssager.

Sagsbunkerne vokser, og ventetiden forlænges, og det er med til at bringe retssikkerheden i fare, mener hun.

Bodil Ruberg beder derfor justitsminister Nick Hækkerup (S) have domstolene i sine tanker.

"Jeg vil derfor opfordre justitsministeren til at sikre, at der bygges en moderne tresporet retssikkerhedsvej på alle stræk af det danske justitssystem."

Virksomheder må vente: Straffesager overskygger civile sager 

Dommerformand: Hvad skal retfærdighed koste? 

Domstolsstyrelsen finder ny leverandør til domsdatabase 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier