AdvokatWatch

Advokater skal alligevel oplyse om skattespekulation

Skatteminister Morten Bødskov (S) lægger nu alligevel op til, at advokater ligesom andre rådgivere skal indberette potentielt aggressive skattekonstruktioner.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Advokater så i første omgang ud til at blive fritaget, men nu vil skatteminister Morten Bødskov (S) alligevel have advokaterne omfattet af den særlige indberetningspligt til myndighederne, når de har rådgivet klienter om aggressiv skatteplanlægning. 

Det skriver Berlingske.

Dermed er ministeren ude i en kovending, da han i et lovforslag sendt til høring i juni lagde op til, at advokaterne kunne slippe for at indberette klienter med henvisning til deres tavshedspligt.

"Aggressiv skatteplanlægning er forargeligt – uanset hvordan du vender og drejer det. Og det er på tide, at vi begynder at stille strengere krav til skatterådgiverne, da historien har vist, at det desværre er en branche, hvor brodne kar findes. Nu har vi kigget på høringssvarene, og man vil kunne se på lovforslaget, når det bliver fremsat, at reglerne for indberetningspligten er blevet meget strammere," skriver Morten Bødskov i en mail til Berlingske.

Ministeren skriver videre, at der arbejdes på en model, der tager højde for advokaters tavshedspligt. Han understreger, at de "ikke undgår indberetningspligten".

Professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet Bent Greve siger til Berlingske, at det er "fornuftigt" at lade advokater omfatte af indberetningspligten. Han peger på, at advokater allerede er omfattet af indberetningspligt i forbindelse med hvidvask, hvilket der også gøres opmærksom på i lovforslagets bemærkninger.

Indberetningspligten træder i kraft 31. august 2020, men den fungerer bagudrettet inden for ca. to år. Det betyder, at skatterådgivere skal indberette sager fra sommeren 2018. 

Advokatsamfundet, som i første omgang var tilfredse med at advokater slap for indberetningspligten, har ikke ønsket at kommentere lovforslaget over for Berlingske. 

Regeringen lægger op til at fritage advokater fra sladreordning

Danske Advokater: Revisorer skyder helt ved siden af

Revisorer opfordrer advokater til at droppe skatterådgivning

Advokater afviser revisorers ønske om fælles spilleregler for oplysningspligt

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier