Sagsbehandlingstider er rekordhøje – DF kalder justitsminister i samråd

Sagsbehandlingstiderne i retsvæsenet er steget markant siden 2007. Det får nu Dansk Folkeparti til at kalde justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd, skriver B.T.
Dansk Folkeparti har kaldt den nye justitsminister, Nick Hækkerup (S), i samråd om sagsbehandlingstiderne. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dansk Folkeparti har kaldt den nye justitsminister, Nick Hækkerup (S), i samråd om sagsbehandlingstiderne. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Stik imod den politiske målsætning er sagsbehandlingstiderne i retsvæsenet steget.

Således er sagsbehandlingstiden i gennemsnit gået fra 212 dage i 2007, hvor Rigspolitiet startede med at registrere tiden, til 340 dage i første kvartal af 2019. Det skriver B.T. på baggrund af en aktindsigt, avisen har fået hos Rigspolitiet.

Når det gælder sædelighedsforbrydelser, er ventetiden på domsafsigelsen ifølge mediet vokset med 165,5 dage. Her gik der i 2007 307 dage. I første kvartal af 2019 gik der i gennemsnit 472,5 dage.

Det får nu Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at kalde justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

"De her sagsbehandlingstider er jo helt ude i hampen og dybt skadelige for ofrene og deres retsbevidsthed. Vi skal hele vejen rundt, og ministeren må på et samråd fortælle, hvad der skal til for at bringe sagsbehandlingstiderne væsentligt ned," siger Peter Skaarup til avisen.

Han fortæller, at DF som løsning vil øge optaget på politiskolen samt antallet af anklagere og kontormedarbejdere til domstolene. Det er ikke lykkedes B.T. at få en kommentar fra Nick Hækkerup til artiklen.

For få retssager blev i 2018 behandlet til tiden

Pape vil speede op: Ofre venter næsten et år på erstatning

Formand for retsudvalget: Jurister kan jo også tage fejl 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også