AdvokatWatch

Formand for retsudvalget: Jurister kan jo også tage fejl

Dansk Folkepartis gruppeformand og formand for Folketingets Retsudvalg Peter Skaarup finder det relevant at diskutere, hvorvidt Grundloven også omfatter ikke-danske statsborgere. Jurister er ikke orakler fra Delfi, lyder det fra gruppeformanden.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et omdiskuteret interview med Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, om Grundlovens rettigheder får nu Dansk Folkepartis gruppeformand og formand for retsudvalget, Peter Skaarup, til at gå i brechen for sin partifælle.

Martin Henriksen sagde tilbage i november, at den danske grundlov i udgangspunktet kun er for danske statsborgere. Det fik blandt andet juraprofessorer til at blande sig i debatten og direkte gå imod den udlægning.

I et interview med Berlingske er Peter Skaarup nu blevet spurgt, om det er partiets generelle holdning, at Grundlovens rettigheder kun gælder for danske statsborgere. Til avisen udtrykker gruppeformanden forståelse for Martin Henriksens udlægning, men pointerer samtidig, at det er tanker, som udlændingeordføreren "står ret alene med."

Peter Skaarup finder det dog rimeligt at have en diskussion om, hvorvidt Grundloven gælder for ikke-danske statsborgere. Samtidig peger han en finger mod juristerne, der har fortolket Grundloven på en måde, hvor den også gælder for andre end danske statsborgere.

"Men det forhindrer ikke os alle sammen i at have lov til at diskutere, fordi det stadigvæk er en fortolkning, og man skal også huske på, at jurister jo ikke er orakler fra Delfi, som kan udstede det, som vi alle sammen skal mene. Jurister kan jo også tage fejl, og selvom de måske synes, de er meget kloge, kan det godt være, der er andre, der er klogere på, hvordan ting skal indrettes," udtaler han til Berlingske.

S: Der er behov for flere muskler til bagmandspolitiet 

Retsudvalget indkalder justitsministeren til samråd over lange sagsbehandlingstider

Her er justitsministerens udvalgte til genfødt Tibet-kommission 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier