AdvokatWatch

Større diversitet i advokatbranchen - men der er plads til forbedring

Inden for de seneste ti år er der sket en stigning i antallet af advokater med anden etnisk baggrund end dansk. Etniske danskere udgør dog stadig 96 procent af alle medarbejdere.

44-årige Shaina Jabbar er partner i Plesner, hvor hun har været siden 2004. Hun står bag Plesners skoleprojekt, som går ud på at tilskynde folkeskoleelever på Nørrebro i København til at tage en uddannelse. | Foto: PR.

Hvide mænd med danske rødder er stadig i stort overtal i advokatbranchen, men diversiteten er blevet større i branchen de senere år.

Fra 2008 til 2016 er antallet af medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk steget med 31 procent. Tallet er vokset fra 331 til 432. Dermed udgjorde gruppen, der både tæller indvandrere og efterkommere fra vestlige og ikke-vestlige lande, næsten fire procent af alle medarbejdere i advokatbranchen i 2016. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som har lavet en særkørsel for Danske Advokater.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier