AdvokatWatch

Mangel på kvindelige partnere rammer advokatfirmaer

Seks ud af syv partnere i de store advokatvirksomheder er mænd, og der er også få kvinder i de nye partnerudnævnelser. Det koster viden og går ud over bundlinjen, mener chefer i branchen.

Den 36-årige insolvensadvokat Cathrine Wollenberg Zittan er netop blevet partner i Kammeradvokaten, men der er for få kvinder i toppen af advokatfirmaerne, lyder det fra branchetopfolk | Foto: Kammeradvokaten

Det gør ondt på de store advokatvirksomheder, at kun få kvinder bliver partnere, vurderer flere chefer i branchen.

Det skriver Børsen.

"Vi går glip af rigtig mange kvindelige ledelsestalenter, og det er rigtig ærgerligt, for mangfoldighed kan være med til at sikre, at man træffer bedre beslutninger," siger Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner, til Børsen.

Han tilføjer, at det er afgørende for virksomhedens økonomi at have de bedste profiler om bord.

Brancheorganisationen Danske Advokater mener, at branchen taber viden, kompetencer og får dårligere økonomi, hvis ikke der bliver gjort noget ved sagen.

15 procent kvindelige partnere

Mens halvdelen af de jurastuderende er kvinder, og næsten halvdelen af fuldmægtige er kvinder, er ca. 15 procent af partnerne i Danmarks fem største advokatkontorer kvinder, viser en gennemgang, Børsen har lavet.

Hos Kammeradvokaten har ledende partner Tomas Ilsøe Andersen ikke en målsætning om at få flere kvindelige partnere. Han siger til Børsen, at det handler om, hvad man kan, ikke hvilket køn, man har.

I samarbejde med headhunterfirmaet Mercuri Urval har Bech-Bruun lavet en analyse, som viser, at det stort set er lige så mange kvinder som mænd, der siger, at de har partnerambitioner.

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier