AdvokatWatch

Magic circle-firmaer mindsker løngab - men forskellen på mænd og kvinders løn er stadig stor

Det betaler sig at være mand i den britiske advokatbranche. Blandt de fem største advokatfirmaer ligger løngabet mellem mænd og kvinder på 39 procent, en lille forbedring siden sidste år.

Foto: Colourbox

Løngabet mellem mænd og kvinder i Englands største advokatfirmaer er blevet en anelse mindre.

Mens løngabet mellem mandlige og kvindelige ansatte, inkl. partnere, i 2017 var 42,1 procent, er tallet i 2018 faldet til 39 procent. 

Det skriver det britiske branchemedie Legal Week.

Det britiske advokatfirma Allen & Overy (A&O) har som det sidste af de fem største advokatfirmaer i London aflagt tal for løngabet mellem mænd og kvinder i advokatfirmaet.

De fem største advokatfirmaer i London går under betegnelsen magic circle, og A&O er med de nyligt offentliggjorte tal det advokatfirma ud af de fem, som har det næststørste løngab mellem mænd og kvinder.

Inkl. partnere var løngabet mellem mænd og kvinder i A&O hele 65 procent, mens Clifford Chance med et løngab på 66,3 procent er firmaet med den største lønforskel baseret på køn. De sidste tre firmaer blandt magic circle ligger på mellem 60 og 62 procent. 

A&O har reduceret løngabet en anelse til 61,2 procent i 2018.

"Vi havde en meget åben debat om diversitet og inklusion på vores globale partnerkonference i år, og vi ved, at vi skal se mere grundigt efter og støtte forskelligartet talent, hvor end det er - ikke bare gå ud fra, at de bedste altid vil finde vej til toppen," lyder det ifølge Legal Week fra seniorpartner Wim Dejonghe i A&O's rapport om løngab.

Microsoft-chefjurist kræver betalt forældreorlov af leverandører 

Virksomheder køber rådgivning for milliarder fra kvinde- og minoritetsadvokater

Skæv barselsfordeling giver mandlige jurister langt højere livsindkomst

Britiske advokatfirmaer kritiseres for "pinagtig langsom" indsats for lige lønninger 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier