AdvokatWatch

Kvinder tjener 43 procent mindre end mænd hos konsulentgigant

Hos revisorkæmpen Deloitte tjener mænd i gennemsnit 43 procent mere end kvinder, viser nye tal. Den enorme forskel skyldes, at partnernes løn indgår i beregningen, og de er langt flere mænd. Også EY har fremlagt løntal.

En af verdens fire største konsulentvirksomheder, Deloitte, har offentliggjort tal, der viser, at mænd i gennemsnit tjener 43 procent mere end kvinder.

Det skriver det britiske erhvervsmedie Personnal Today, der skriver om HR.  

Ifølge Personnal Today understreger Deloitte, at virksomheden betaler kvinder og mænd lige for det samme arbejde, men fordi partnernes løn er inkluderet i beregningerne, bliver forskellen så stor. Mænd udgør nemlig 80 procent af partnerkredsen.

Inklusionen af partnere har fået den gennemsnitlige procentvise forskel til at stige markant fra 18 procent året før.

Britiske virksomheder er blevet kritiseret for ikke at medregne partnernes indtjening, og flere revisionsfirmaer har valgt at medbringe partnerne i offentliggørelsen af tallene, selvom det ikke er lovpligtigt.

David Sproul, seniorpartner og administrerende direktør hos Deloitte udtaler, at Deloitte har et ansvar for at være førende inden for inklusion og diversitet.

"Fremover forpligter vi os ikke blot til at offentliggøre de data, der kræves i lovgivningen om ligestilling, men også til at offentliggøre vores kønsbestemte indtjeningsgab på årsbasis," udtaler han. 

Deloitte har et mål om at øge andelen af kvinder i partnerkredsen til 25 procent i 2020.

Et andet af de fire store revisorfirmaer, EY, har ligeledes medregnet partnere i årets tal. Også her har det betydet en markant stigning i den gennemsnitlige forskel på mænd og kvinders løn i virksomheden. I gennemsnit tjener kvinderne hos EY 38 procent mindre end mændene, mens tallet året før - og altså uden partnere - lå på 19,7 procent.

Op eller ned: De mellemstore advokatfirmaer frygter at blive klemt i midten

Kvinder dominerer de dårligst lønnede jobs i britisk advokatkæmpe 

Kæmpe forskel på mandlige og kvindelige chefjuristers løn

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier