AdvokatWatch

Advokater i slagsmål om lokal sammenspisthed: "Drop din Morten Korch-agtige opfattelse"

En københavnsk advokat mener, retssikkerheden vakler, fordi lokale forsvarsadvokater er sammenspiste med byens dommere og anklagere. "Sikke en gang fake news," lyder svaret fra Ikast-advokat.

Advokat Michael Bjørn Hansen mener, sammenspisthed mellem advokater, dommere og anklagere i provinsen kan true klienternes retssikkerhed. | Foto: Ritzau Scanpix/Michael Bothager

Fronterne er trukket skarpt op mellem advokaterne Michael Bjørn Hansen og Jakob Fastrup i en debat om kvaliteten af lokale forvarsadvokater.

I et debatindlæg i Berlingske denne uge skrev Michael Bjørn Hansen, at han ofte har klienter fra provinsen, som ikke er trygge ved de lokale forsvarere, fordi de opleves som sammenspiste med byens dommere og advokater.

"Disse tre grupper af jurister tilhører det samme miljø, færdes de samme steder, og måske spiller forsvareren golf med dommeren," skrev Michael Bjørn Hansen.

Han mener, retternes tildeling af konkursboer og straffesager til en udvalgt skare af lokale advokater udgør et problem for klienterne, som risikerer at få en forsvarsadvokat, der vælger at "holde lav profil" i en straffesag, fordi der er udsigt til at få et mere indbringende dødsbo. Eller en advokat, der er mere optaget af at være en del af det gode lokale selskab end virkelig at kæmpe for en tiltalt.

Det er lukrativt for de udvalgte advokater, at de har en privilegeret ordning med tildeling af sager, men det giver ikke den største garanti for deres klienters retssikkerhed.

Advokat Michael Bjørn Hansen

"Det er lukrativt for de udvalgte advokater, at de har en privilegeret ordning med tildeling af sager, men det giver ikke den største garanti for deres klienters retssikkerhed," mener Michael Bjørn Hansen.

Absurd tanke

Men det er en helt afsporet opfattelse af virkeligheden, mener Ikast-advokat Jakob Fastrup, der i et svar i Berlingske tager skarpt afstand fra Michael Bjørn Hansens synspunkter.

Jakob Fastrup

"Sikke en gang fake news!" skriver Jakob Fastrup.

"Retterne i provinsen er i dag så store, at enhver tanke om, at de lokale advokater skulle være sammenspiste med lokale dommere og anklagere, er absurd," lyder det fra Fastrup.

Drop Morten Korch-tankegangen

Ifølge hans erfaring har dommerne ikke en interesse i, at forsvarerne ikke leverer et godt stykke arbejde.

"Altså, gode kollega Hansen, drop din Morten Korch-agtige opfattelse af, hvordan tingene foregår i provinsen og kom ind i kampen om at varetage klienternes interesser i stedet for at mistænkeliggøre retssystemet og dine kolleger!" skriver Jakob Fastrup.

Michael Bjørn Hansen har tidligere gjort sig bemærket ved at sagsøge en jurastuderende, han havde undervist på Københavns Universitet. Den studerende, Kristian Hegaard, havde ifølge Frederiksborg Amts Avis klaget over, at Michael Bjørn Hansens undervisning "sejlede", hvilket fik Michael Bjørn Hansen til at sagsøge Hegaard for æreskrænkelser. Hegaard vandt sagen i Helsingør Byret, og Landsretten afviste Michael Bjørn Hansens anke.

Bird & Bird juridisk rådgiver for forening i søgsmål mod justitsministeren  

Advokat kritiserer minister for svindel-bemærkninger: "Det er dybt betænkeligt" 

Christian Harlang om personlig konkurs: Det er som Putins Rusland at benytte den slags metoder 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier