AdvokatWatch

Advokat kritiserer minister for svindel-bemærkninger: "Det er dybt betænkeligt"

Skatteministeren presser retssystemet, når han omtaler udbytte-sagen som "Danmarkshistoriens største skattetyveri", mener advokat.

Torben Bagge fra TVC mener det er problematisk, at skatteminister Karsten Lauritzen har omtalt udbyttesagen som "Danmarkshistoriens største skattetyveri" | Foto: TVC

Skatteadvokat Torben Bagge har sagt ja til at rådgive flere af de amerikanske pensionskasser, som Skat afkræver milliarder i udbyttesagen. Efter selv tidligere at have troet, at "det hele er fup og svindel", mener Bagge nu, at sagen er mere nuanceret. Og han langer ud efter skatteminister Karsten Lauritzen (V) for at omtale sagen som svindel.

Det skriver Børsen.

Torben Bagge mener, det er problematisk, at ministeren flere gange har omtalt udbyttesagerne, som nu skal prøves ved Landsskatteretten, som svindel og "Danmarkshistoriens største skattetyveri".

"Det er dybt betænkeligt, at ministeren er gået ud med håndfaste udmeldinger om, at det er Danmarkshistoriens største skattetyveri. Set fra min stol er det et klart brud med en traditionen i Danmark, og jeg har aldrig før været udsat for, at en minister går ud og udtaler sig på forkant med så utvetydige bemærkninger i en skattesag, fordi det giver ikke en fair proces," siger Bagge.

I USA afkræver Skat indtil videre 135 pensionskasser over 4 mia. kr.

Minister afviser kritikken

Skatteminister Karsten Lauritzen afviser kritikken.

"Hvis jeg ikke gik ud og havde en holdning til en sag af denne størrelse, ville der være både borgere og skatteeksperter, der ville kritisere mig. Og jeg har fuld tillid til, at Landsskatteretten ved, at de skal operere efter, hvad deres juridiske vurdering er, og ikke efter, hvad en minister siger," udtaler Karsten Lauritzen.

Straffeafdeling har været dyr for TVC: Nu ser ledelsen fremad 

Advokatfirmaer skovler penge ind på offentlige skandaler  

Høj aktivitet i andet halvår trækker Bech-Bruuns omsætning frem  

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier