Advokaten bag fodboldstjernes kontrakt: "Dette er noget af det sjoveste, jeg har oplevet som advokat"

Advokat Frederik Bruhn fra Dahl Advokatfirma var med som advokat, da VM-aktuelle Thomas Delaney indgik den største kontrakt, en dansk fodboldspiller nogensinde har indgået. 
Foto: Jonathan Nackstrand/Scanpix
Foto: Jonathan Nackstrand/Scanpix

For en uge siden skrev Thomas Delaney under på en fireårig kontrakt med den tyske klub Borussia Dortmund - en kontrakt, der gør ham til den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

Med ved forhandlingsbordet i Dortmund var advokat Frederik Bruhn fra Dahl Advokatfirma. Han repræsenterer nemlig Thomas Delaneys spilleragent fra People in Sport. Og det er - alt andet lige - en særlig sag for en advokat, når Danmarks dyreste fodboldben skal på plads i en ny klub.   

"Dette er noget af det sjoveste, jeg har oplevet som advokat. Hele setupet omkring handlen er sjovt, og jeg er selv lidt af en fodboldtosse. Når man står i Dortmund og møder koryfæer som for eksempel en tidligere verdensmester, må jeg knibe mig lidt i armen," siger Frederik Bruhn.

Frederik Bruhn er certificeret it-advokat, men han har nærmest siden sin spæde start som advokat også beskæftiget sig med sportsret. Han repræsenterer spilleragenterne i People in Sport, ligesom han er på holdet af advokater, der rådgiver fodboldklubben FC Midtjylland, når der skal indgås nye kontrakter. Blandt andet var han med til at rådgive klubben, da de for et par år siden skrev kontrakt med verdensstjernen Rafael van der Vaart.

Flere og flere penge i sportsret

Selvom Danmark er et lille land med begrænset penge i sport, er det blevet en bedre og bedre forretning at være advokat for aktørerne i sportens verden. 

"Det har været lidt svært, fordi pengene i dansk sport ikke hidtil har været så store. Men også i Danmark er der sket noget. Når vi får de internationale kontrakter, sker der noget ekstra. Hvis man som os hos Dahl samtidig løbende har dagligdagsopgaver og får noget volumen, så kan det blive en fornuftig forretning at begå sig inden for sportsret," siger Frederik Bruhn.

"Der er kommet flere penge i dansk sport, og People in Sport er nu med på de helt store handler via en lang og målrettet indsats. Derfor giver det god mening, at der bruges penge på en advokat i de store transaktioner – særligt hvis advokaten er branchekendt og kan begå sig i branchen."

Selvom Thomas Delaneys agent og fodboldspillerens egne evner med bolden har fået Borussia Dortmund til at hive den helt store tegnedreng op, er advokatens honorar ikke tilsvarende høj. Den er, som den er, fortæller Frederik Bruhn.  

"Jeg afregner efter medgået tid. Jeg får ikke en andel af noget som helst," siger han med henvisning til, at agenten får en andel af kontraktens størrelse.

Til gengæld får Frederik Bruhn stor arbejdsglæde af at rådgive i sportens verden. Med van der Vaart og Delaney på cv'et har advokaten været med i en lille del af dansk fodboldhistorie. 

"Jeg kan sætte nogle sjove flueben på mit cv i forhold til at være med i de større handler i dansk fodboldhistorie," siger han.

Advokatfirmaer kører med svageste vækst i rådgiverbranchen 

Dahl vil erobre hovedstaden i storstilet vækstplan    

Advokatfirma vil håndtere shippings digitale problemer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også