AdvokatWatch

Norske Lawbotics kritiserer investorer efter millionindsprøjtning

Den norske startup-virksomhed Lawbotics har hentet fire millioner, men kritiserer alligevel de norske investorer for manglende professionalisme.

Norske Lawbotics, som digitaliserer juridiske processer, har hentet fire millioner norske kroner til virksomheden.

Det skriver det norske netmedie Shifter.

Lawbotics har hentet fire millioner norske kroner, svarende til 3,2 millioner kroner, fra små investorer, blandt andet Silvjia Seres, men det har ikke været nemt at få investorer med ombord, fortæller stifter Merete Nyggard, som kritiserer mange investorer for at være uprofessionelle.

"Man møder professionelt op og forventer at blive mødt af det samme, siger hun til Shifter og tilføjer, at en investor spurgte hende, "om hun ikke var led ved at tigge om penge."

Merete Nyggard droppede en karriere i advokatbranchen for at stifte Lawbotics, men det er i første omgang ikke advokatbranchen, hun henvender sig til med Lawbotics første produkt Lexolve, som forventes på markedet til august. Lawbotics retter sig derimod til store virksomheders juridiske afdelinger.

"De større selskaber er mere klar til Lexolve, end advokatfirmaerne. Advoakternes forretningsmodel handler om at fakturere flest mulig timer. At begynde at bruge Lexolve kræver, at der investeres tid, man ikke umiddelbart får faktureret. Store selskaber ser derimod fordelene i at investere i vores produkt," lyder det fra stifteren.

Merete Nygaard stiftede Lawbotics i januar 2017. Alexander Leirvåg kom ind som medstifter kort tid efter. Virksomheden har en designer på kontrakt i Danmark og et udviklingsteam i Polen.

Kunstig intelligens i advokatbranchen: Torpedoen, ingen tror rammer skibet

Robotter kommer til at spille større rolle for dommere

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister

Forsiden lige nu

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Medieomtale af Bech-Bruun gik for vidt

DR må rette og beklage udsagn om advokatfirmaet i sin omtale af sagen om udbytteskat. Bech-Bruun reagerede søndag på en række beskyldninger i flere medier ved at bede om berigtigelser og slå fast, at virksomheden "forbeholder os i det hele taget vores stilling i enhver henseende."

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier