Norske Lawbotics kritiserer investorer efter millionindsprøjtning

Den norske startup-virksomhed Lawbotics har hentet fire millioner, men kritiserer alligevel de norske investorer for manglende professionalisme.

Norske Lawbotics, som digitaliserer juridiske processer, har hentet fire millioner norske kroner til virksomheden.

Det skriver det norske netmedie Shifter.

Lawbotics har hentet fire millioner norske kroner, svarende til 3,2 millioner kroner, fra små investorer, blandt andet Silvjia Seres, men det har ikke været nemt at få investorer med ombord, fortæller stifter Merete Nyggard, som kritiserer mange investorer for at være uprofessionelle.

"Man møder professionelt op og forventer at blive mødt af det samme, siger hun til Shifter og tilføjer, at en investor spurgte hende, "om hun ikke var led ved at tigge om penge."

Merete Nyggard droppede en karriere i advokatbranchen for at stifte Lawbotics, men det er i første omgang ikke advokatbranchen, hun henvender sig til med Lawbotics første produkt Lexolve, som forventes på markedet til august. Lawbotics retter sig derimod til store virksomheders juridiske afdelinger.

"De større selskaber er mere klar til Lexolve, end advokatfirmaerne. Advoakternes forretningsmodel handler om at fakturere flest mulig timer. At begynde at bruge Lexolve kræver, at der investeres tid, man ikke umiddelbart får faktureret. Store selskaber ser derimod fordelene i at investere i vores produkt," lyder det fra stifteren.

Merete Nygaard stiftede Lawbotics i januar 2017. Alexander Leirvåg kom ind som medstifter kort tid efter. Virksomheden har en designer på kontrakt i Danmark og et udviklingsteam i Polen.

Kunstig intelligens i advokatbranchen: Torpedoen, ingen tror rammer skibet 

Robotter kommer til at spille større rolle for dommere  

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også