Advokat: Dommere under pres for at udvise kriminelle

Danske dommere har ladet sig påvirke af et politisk pres for at udvise kriminelle, mener forsvarsadvokat Berit Ernst.
Dommere er under politisk pres i udvisningssager, mener forsvarsadvokat Berit Ernst. | Foto: Ritzau Scanpix/Nils Meilvang
Dommere er under politisk pres i udvisningssager, mener forsvarsadvokat Berit Ernst. | Foto: Ritzau Scanpix/Nils Meilvang

Danske dommere er ifølge den fremtrædende forsvarsadvokat Berit Ernst under politisk pres for i højere grad at udvise kriminelle udlændinge. Og nogle er bedre til at håndtere presset end andre, siger Ernst til BT.

"Domstolene er helt bestemt påvirket af den politiske strømning om at udvise mere. Og jeg synes klart, at man kan mærke, at nogle dommere har lyttet til politikernes ønske," siger Berit Ernst.

I den seneste tid er flere kriminelle fra bandemiljøet blevet udvist af Danmark, og ifølge BT fornemmer Berit Ernst, at nogle dommere har ladet sig påvirke af de politiske vinde.

"Men domstolene skal jo være uvildige og vurdere sagerne uafhængigt af, hvad politikerne ønsker. De skal kigge nøgternt på, hvad betingelserne for at udvise er, og hvordan de betingelser passer til den pågældende sag. Jeg synes, at det har taget en uheldig drejning - særligt i de senere år. Det stiller store krav til de enkelte dommere om ikke at lade sig påvirke af politikerne, og det er nogle dommere nok bedre til end andre," siger forsvarsadvokaten.

Siden 1. april har Berit Ernst drevet advokatfirma under navnet Juul Eriksen & Ernst Advokatfirma, som hun har i samarbejde med en anden fremtrædende forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen. 

Kromann Reumert har skarpt blik på interessekonflikter 

Opråb til advokatbranchen: Sælg jer bedre over for kommende medarbejdere  

Statsadvokat: Civile sager skal hive penge hjem fra udlandet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også