AdvokatWatch

Kromann Reumert har skarpt blik på interessekonflikter

Det er ikke kun partnere og advokater, der kan være grund til interessekonflikter i advokatfirmaer. Derfor holder Kromann Reumert nøje øje med alle virksomhedens medarbejdere.

Alle medarbejdere hos Kromann Reumert bliver tjekket for at undgå interessekonflikter.

Interessekonflikter kan opstå på alle niveauer, og alle typer medarbejdere kan give anledning til bekymring, hvis de tidligere har været inddraget i store, principielle sager.

Sådan lyder det fra Kim Rasmussen, som er formand for Kromann Reumerts etikudvalg, i en artikel i Advokatsamfundets medlemsblad, Advokaten.

"Hvis en advokat har været aktivt involveret i en sag, er det klart, at vedkommende er smittet. Men hvad med en stud.jur., som har gennemgået bevismateriale, der ikke er relevant fortrolig viden, men som samtidig har haft adgang til hele sagen - er vedkommende så smittet, og vil det have konsekvenser, hvis vedkommende skifter til modpartens advokat," siger Kim Rasmussen til Advokaten.

Stigende problem

Alle medarbejdere kan således i princippet "bære smitte" med sig fra et advokatkontor til et andet, og derfor bliver alle nye medarbejdere også grundigt tjekket for interessekonflikter, inden de bliver ansat hos Kromann Reumert.

Kromann Reumert haft et etikudvalg siden 1999, hvor virksomheden blev formet til sin nuværende form i en fusion mellem Kromann & Münter og Reumert & Partnere. Udvalget tager løbende stilling til interessekonflikter i firmaet. Ifølge Kim Rasmussen er der kun sjældent opstået interessekonflikter i forbindelse med nye sager.

Ifølge Kim Rasmussen er der sket en stigning i antallet af klager til Advokatnævnet i relation til konkursboer. Derfor arbejder han og Kromann Reumerts etikudvalg målrettet for at komme konflikterne inden for netop dette område i forkøbet.

AdvokatWatch har tidligere på året sat fokus på interessekonflikter i advokatbranchen. Blandt andet mener flere branchefolk, at en af forklaringerne på, at advokatbranchen siden 2010 er vokset mindre end andre rådgivergrupper, er branchens meget skrappe kodeks for etisk adfærd og interessekonflikter.

Det er en styrke for advokater, men det kan bremse muligheden for vækst, lød det blandt andet fra Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater.

Ligeledes er flere strafferetsadvokater over de seneste måneder brudt ud af deres respektive advokatfirmaer for at undgå interessekonflikter.

Endnu en forsvarsadvokat starter for sig selv 

Mulig opsplitning af revisionskæmper varsler angreb på advokater i Storbritannien

Advokatregulering lægger bremse på vækstmuligheder 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier