Penge er jurastuderendes hedeste ønske

Når jurastuderende skal vælge arbejdsplads, står muligheden for en høj fremtidig indkomst øverst på listen.
Foto: NDAHL TORBEN
Foto: NDAHL TORBEN

"Money, money, money, must be funny in the rich man's world," sang Abba, og samme melodi lader til at gå igen hos de danske jurastuderende.

I hvert fald er det pengene, der trækker hos en kommende arbejdsgiver, viser en ny undersøgelse fra analysefirmaet Universum.

Her har man spurgt knap 12.000 studerende - herunder 750 jurastuderende - hvor de helst vil arbejde, og hvad de kigger efter hos en arbejdsgiver.

Og svaret er - ligesom sidste år - at jurastuderende vægter muligheden for en høj fremtidig indkomst højest. Årets højdespringer på listen omhandler ligeledes løn, hvor parametret 'konkurrencedygtig grundløn', der sidste år lå helt nede på en 20. plads, i dette års undersøgelse bliver vægtet som det 8. vigtigste. 

"Når vi kigger ned i data, ser det ud som om, at de private har været rigtig gode til at kommunikere, hvad de kan tilbyde – og herunder har de selvfølgelig slået på lønnen. De ved godt, at man skal arbejde meget på et advokatkontor, og derfor har de signaleret, at der er en stor løn involveret," siger direktør for Universum, Jesper Dansholm.

Hos dette års favoritarbejdsplads blandt de jurastuderende, Kromann Reumert, er det dog ikke pengene, man oplever som det vigtigste parameter hos de studerende i forhold til at vælge advokatfirmaet som arbejdsplads.

"Vi oplever, at det vigtigste for de jurastuderende er, at der fra dag ét bliver taget hånd om deres faglige og personlige udvikling. Vi har store forventninger til vores medarbejdere, og de skal have store forventninger til Kromann Reumert. Ud over fokus på den personlige og faglige udvikling skal Kromann Reumert være en arbejdsplads med fokus på samarbejdsglæde og gode relationer medarbejderne i mellem," lyder det fra Birgitte Brix Bendtsen, HR-chef hos Kromann Reumert.

"Vi bruger aktivt vores sociale medier til at byde de jurastuderende velkommen og til at give dem et indblik i nogle af de store og ofte internationale sager, som de som stipendiat og fuldmægtig har mulighed for at blive en del af i Kromann Reumert," tilføjer HR-chefen.

Går op i etiske standarder

De studerende tænker dog også på andet end penge, viser undersøgelsen. På en andenplads ligger et rart arbejdsmiljø, der sidste år var på en fjerdeplads, og inspirende lederskab er også blevet vigtigere for de unge og indtager nu en femteplads mod sidste års 12. plads.

Den anden vej er det gået for udfordrende arbejde, der vurderes knap så vigtigt som i 2017, og derfor er røget tilbage fra en 5. til en 11. plads. Som de eneste blandt undersøgelsen knap 12.000 studerende interesserer de jurastuderende sig for arbejdsgivernes etiske standarder. Modsat har parametre som kreativt og dynamisk arbejdsmiljø og innovation slet ikke fundet vej til de jurastuderendes liste, som det er tilfældet hos studerende inden for bl.a. økonomi, it og ingeniørvidenskab.

"I årets undersøgelse kan vi se, at de vordende juristers præferencer ændrer sig, jo tættere de er på at være færdige med studierne. Når de er på første del, står inspirerende ledere og høj fremtidig indkomst øverst på ønskesedlen. På anden halvdel af studiet bliver faglig og personlig udvikling, et rart arbejdsmiljø og en konkurrencedygtig grundløn det vigtigste. Det hænger sammen med, at de via studiejobs får flere erfaringer med arbejdsmarkedet og finder frem til, hvad der i realiteten betyder mest for dem i joblivet,” lyder forklaringen fra Jesper Dansholm, direktør i Universum.

 

Innovativ jurastuderende siger farvel til prisbelønnet projekt 

Plesner varmer jurastuderende op til international procedurekonkurrence  

Advokat og lektor til jurastuderende: Fokuser på jeres studie  

Flere jurastuderende får stress  

Bech-Bruuns studerende kommer på skolebænken i mental robusthed 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også