AdvokatWatch

Globale advokatfirmaer søger mod Irland for at sikre sig mod Brexit

Fortsat usikkerhed om konsekvenserne af Brexit får flere og flere internationale advokatfirmaer til at vende blikket mod Irland.

Efteråret vil gøre os klogere på de egentlige konsekvenser af Brexit, men advokatfirmaer rykker alligevel mod Irland som en "Brexit-forsikring". | Foto: Philip Toscano/AP/Polfoto

"Det er til dels en Brexit-forsikringspolice."

Sådan lyder forklaringen fra Tony Williams, chef i Jomati Consultants, som yder juridisk ledelsesrådgivning, på, at flere og flere internationale advokatfirmaer åbner kontor i Irland.

Konsekvenserne af Brexit står først klart til efteråret, men advokaterne mener tilsyneladende, at der er brug for at sikre sig ved at have kontor i Irland. Det britiske branchemedie LegalWeek skriver, at DLA Piper, som også har kontor i Danmark, i sidste uge bekræftede, at advokatkontoret er klart til at åbne kontor i Dublin. Samme beslutning har ledelsen hos Simmons & Simmons truffet, mens K&L Gates ifølge LegalWeek har taget første skridt og undersøgt muligheden for at udvide forretningen til Irland.

Inden Brexit-afstemningen i 2016 var advokatfirmaet Dechert det eneste internationale, amerikanske advokatfirma, der havde slået sig ned på det irske marked. Advokatfirmaet åbnede kontor i Dublin i 2010, og nu følger andre altså efter. Sidste oktober annoncerede Covington & Burling, at advokatfirmaet ansatte en lokal advokat i Dublin med Brexit som begrundelse.

"Med Brexit så vi, at det irske kontor ville være af stigende betydning. Mange store farmaceutiske virksomheder har betydelig forretning i Irland og store produktionsfaciliteter," siger partner Mike Labson, som sidder på Covington & Burlings hovedkontor i Washington, til LegalWeek.

Ifølge en konsulent fra Zeughauser Group kan flere advokatfirmaer være på vej mod Irland.

"En del af de virksomheder, jeg arbejder med, ser på det som en risikoafdækning i forhold til at nå ud (af England, red.) før potentielle markedsændringer og markedsusikkerhed," lyder det fra konsulent Kent Zimmermann.

Mens de amerikanske advokatfirmaer åbner kontorer i Irland, fortsætter de med at udvide i London, så det er tilsyneladende ikke enten-eller.

Lange arbejdsdage rammer advokaters helbred

Topadvokater beskyldes for at klemme penge ud af byggekollaps

Indisk advokatfirma hyrer dansk advokat i jagten på danske klienter

Amerikanske advokatfirmaer udvider partnerkredse i London  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier