AdvokatWatch

Lange arbejdsdage rammer advokaters helbred

9 ud af 10 advokater mener ifølge britisk undersøgelse, at lange arbejdsdage skader deres fysiske og psykiske velbefindende.

Næsten 40 pct. af advokaterne i London arbejder mere end 60 timer om ugen, viser en undersøgelse Foto: Colourbox

Arbejdsuger på 60-70 timer og hyppige afbrydelser af weekender og ferier har klart negative konsekvenser for advokaters helbred.

Det vurderer 130 advokater i London i en undersøgelse gennemført af branchemediet Legal Week.

Over 90 pct. af de adspurgte mener, lange arbejdsdage påvirker deres mentale og fysiske velbefindende negativt, og 40 pct. angiver at have haft psykiske problemer.

37 pct. angiver regelmæssigt at arbejde mere end 60 timer om ugen, mens 15 pct. arbejder mere end 70 timer. Stort set alle arbejder mindst en weekend om måneden, og næsten halvdelen arbejder to eller tre weekender om måneden. 15 pct. har ændret eller aflyst ferier mere end seks gange i løbet af de seneste fem år.

Stress Legal Week.jpg

Djøf: Sygemeldte medarbejdere ryger ud af advokatkontorerne

Kilde: Legal Week

Undersøgelsen viser også, at advokater ikke er tilbøjelige til at diskutere belastningerne fra de mange arbejdstimer med kollegerne. Stort set alle dem, der har haft helbredsproblemer, angiver, at stress fra arbejdet har spillet en rolle, men 75 pct. har ikke sagt noget om det på arbejdet. 40 pct. siger, at det skyldes frygt for negative konsekvenser.

"Vi ved, at det er rigtig svært for advokater at indrømme, at de har problemer. De er kendt for at være perfektionister, og deres arbejde er at ordne andre menneskers problemer. For det meste skal folk bare forsikres om, at de ikke er de eneste, som har det svært, og ved at dele problemerne bliver de lettere at løse," siger Elizabeth Rimmer, direktør i LawCare, der rådgiver advokater om mentale problemer, til Legal Week.

Sygemelding giver problemer i Danmark

Ifølge fagforbundet Djøf ender en langtidssygemelding for danske jurister tit med en fratrædelse, enten fordi vedkommende bliver bedt om at finde et andet sted at arbejde eller bliver fyret.

”Vi har den oplevelse, at advokatbranchen ikke som andre brancher og organisationer har den samme tålmodighed i forhold til at vente på, at medarbejderne kommer tilbage igen,” sagde Benjamin Vindum, chefkonsulent i Djøf, til AdvokatWatch i marts.

De store advokatkontorer genkender dog ikke billedet. Gorrissen Federspiel har haft meget få stresssygemeldinger, hvor ingen har været langvarige, og ingen er blevet opsagt. Horten har haft én sygemelding med stress hos en jurist i løbet af de sidste tre år, og vedkommende kom tilbage igen. Og Bech-Bruun har haft én langtidssygemelding i 2017, der endte med en opsigelse efter eget valg.

Djøf: Sygemeldte medarbejdere ryger ud af advokatkontorerne

Delacour vil reducere stress blandt jurastuderende med nyt rekrutteringskoncept

Kæmpe forskel på mandlige og kvindelige chefjuristers løn

 

Forsiden lige nu

Lundgrens bistår i milliardhandel med nationalklenodie

Advokatfirmaet har deltaget i rådgiverteamet, der sender Shell ud af den danske olieudvinding i Nordsøen til fordel for norsk selskab. Aktieposten på 36,8 pct. i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) sælges for 1,9 mia. dollar (ca. 12,3 mia. kr.)(Opdateret.)

Danske advokater kan smykke sig med internationale poster

IBA: Advokater fra Horten, Gorrissen Federspiel og Kromann Reumert har fået topposter i flere komitéer under advokatsammenslutningen IBA. De skal være med til at lede grupperne og udgive rapporter om de væsentligste temaer inden for deres felt, forklarer de til AdvokatWatch.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier