AdvokatWatch

Topadvokater beskyldes for at klemme penge ud af byggekollaps

Britiske advokatfirmaer fik 17 mio. kr. udbetalt kort før entreprenørkoncernen Carillions kollaps. Også revisorer får kritik.

Store, britiske advokatfirmaer beskyldes for at klemme honorarer ud af det kriseramte byggefirma Carillion kort før kollapset Foto: Parliament.uk

En række af Stobritanniens største advokatfirmaer beskyldes i en parlamentsrapport for at have malket et kriseramt byggefirma for penge kort før selskabets kollaps.

Det skriver branchemediet Legal Week.

Den britiske regering har undersøgt konkursen i entreprenørkæmpen Carillion, der kollapsede tidligere i år med en bankgæld på 2 mia. pund, ca. 17 mia. kr. I den endelige rapport nævnes store advokathuse som Slaughter and May, Clifford Chance og Freshfields Bruckhaus Deringer blandt en række ”hæderkronede” rådgivere, som har ”klemt gebyrindtægter ud af, hvad der var tilbage af firmaet” i perioden op til kollapset.

Advokatfirmaerne fik næsten 2 mio. pund, ca. 17 mio. kr., udbetalt 12. januar, få dage før selskabet gik i frivillig likvidation. Slaughters modtog alene 1,2 mio. pund, skriver Legal Week.

Blåstempling

Ifølge rapporten er firmaerne blevet brugt til at blåstemple Carillion og signalere, at bestyrelsen var klar til at ”kaste penge efter problemerne”.

Carillion blev etableret i 1999 og voksede gennem en stribe opkøb til at blive Storbritanniens næststørste entreprenørkoncern. I sommeren 2017 oplyste det børsnoterede selskab pludselig om nedskrivninger på omkring 10 mia. kr. som følge af for mange ulønsomme projekter. I januar 2018 gik selskabet i frivillig likvidation.

Parlamentsrapporten kritiserer også de store konsulenthuse KPMG, EY og PwC. KPMG beskrives som Carillions mangeårige revisor som “medskyldig” i firmaets “aggressive” bogføringsmetoder, og EY fik 11 mio. pund for “seks måneders fejlslagen turnaround-rådgivning”.

Kvindelig topadvokat opfattes som tromlende: "Man har misforstået mit lederskab"

Digitale skilsmisser giver færre fejl i Storbritannien

Stort advokatfirma beder ansatte oplyse om personlige forhold

Forsiden lige nu

Lundgrens bistår i milliardhandel med nationalklenodie

Advokatfirmaet har deltaget i rådgiverteamet, der sender Shell ud af den danske olieudvinding i Nordsøen til fordel for norsk selskab. Aktieposten på 36,8 pct. i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) sælges for 1,9 mia. dollar (ca. 12,3 mia. kr.)(Opdateret.)

Danske advokater kan smykke sig med internationale poster

IBA: Advokater fra Horten, Gorrissen Federspiel og Kromann Reumert har fået topposter i flere komitéer under advokatsammenslutningen IBA. De skal være med til at lede grupperne og udgive rapporter om de væsentligste temaer inden for deres felt, forklarer de til AdvokatWatch.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier