AdvokatWatch

Topadvokater beskyldes for at klemme penge ud af byggekollaps

Britiske advokatfirmaer fik 17 mio. kr. udbetalt kort før entreprenørkoncernen Carillions kollaps. Også revisorer får kritik.

Store, britiske advokatfirmaer beskyldes for at klemme honorarer ud af det kriseramte byggefirma Carillion kort før kollapset | Foto: Parliament.uk

En række af Stobritanniens største advokatfirmaer beskyldes i en parlamentsrapport for at have malket et kriseramt byggefirma for penge kort før selskabets kollaps.

Det skriver branchemediet Legal Week.

Den britiske regering har undersøgt konkursen i entreprenørkæmpen Carillion, der kollapsede tidligere i år med en bankgæld på 2 mia. pund, ca. 17 mia. kr. I den endelige rapport nævnes store advokathuse som Slaughter and May, Clifford Chance og Freshfields Bruckhaus Deringer blandt en række ”hæderkronede” rådgivere, som har ”klemt gebyrindtægter ud af, hvad der var tilbage af firmaet” i perioden op til kollapset.

Advokatfirmaerne fik næsten 2 mio. pund, ca. 17 mio. kr., udbetalt 12. januar, få dage før selskabet gik i frivillig likvidation. Slaughters modtog alene 1,2 mio. pund, skriver Legal Week.

Blåstempling

Ifølge rapporten er firmaerne blevet brugt til at blåstemple Carillion og signalere, at bestyrelsen var klar til at ”kaste penge efter problemerne”.

Carillion blev etableret i 1999 og voksede gennem en stribe opkøb til at blive Storbritanniens næststørste entreprenørkoncern. I sommeren 2017 oplyste det børsnoterede selskab pludselig om nedskrivninger på omkring 10 mia. kr. som følge af for mange ulønsomme projekter. I januar 2018 gik selskabet i frivillig likvidation.

Parlamentsrapporten kritiserer også de store konsulenthuse KPMG, EY og PwC. KPMG beskrives som Carillions mangeårige revisor som “medskyldig” i firmaets “aggressive” bogføringsmetoder, og EY fik 11 mio. pund for “seks måneders fejlslagen turnaround-rådgivning”.

Kvindelig topadvokat opfattes som tromlende: "Man har misforstået mit lederskab"  

Digitale skilsmisser giver færre fejl i Storbritannien 

Stort advokatfirma beder ansatte oplyse om personlige forhold 

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier