AdvokatWatch

Konflikt vil lamme straffesager: Kun akutte sager bliver behandlet

Anklagemyndigheden er omfattet af overenskomstkonflikten, og straffesager vil derfor ikke blive behandlet i retten, hvis lockouten bliver en realitet.

Straffesager vil blive liggende på bordet og ikke blive behandlet, hvis storkonflikten ender med lockout. Foto: Colourbox

Planlagte straffesager vil bliver aflyst, hvis den varslede lockout bliver en realitet.

Sådan lyder det i en meddelelse fra anklagemyndigheden, som er omfattet af overenskomstkonflikten.

Konstitueret rigsadvokat, Jan Reckendorff, oplyser i en meddelelse på anklagemyndighedens hjemmeside, at kun akutte sager kan blive behandlet i tilfælde af lockout.

»Det helt klare udgangspunkt ved en eventuelt konflikt er, at anklagemyndigheden ikke møder i nogen straffesager i retterne rundt om i landet. Vi vil alene have et beredskab, der sikrer, at akutte sager kan blive behandlet,« udtaler Jan Reckendorff.

Anklagemyndigheden kan for eksempel møde i grundlovsforhør og i retsmøder om fristforlængelser samt hovedforhandlinger i sager, hvor en arrestant sidder varetægtsfængslet.

Samtidig vil anklagemyndigheden kunne møde i retssager om nødvendige tvangsindgreb under politiets efterforskning af straffesager, ligesom anklagerne vil kunne møde i de sager, der efter en vurdering vurderes mest alvorlige og kritiske med hensyn til konsekvenserne af en udsættelse.

Anklagemyndigheden vil derimod ikke i øvrigt møde i allerede berammede sager – heller ikke igangværende – uanset om der eventuelt er tale om meget store sager berammet over et betydeligt antal retsdage, lyder det i meddelelsen.

»Politiet vil fortsat være i drift – og derfor vil der eksempelvis også være behov for at fremstille mistænkte i grundlovsforhør,« siger Jan Reckendorff.

Rigsadvokaten arbejder i øjeblikket tæt sammen med ledelserne i politikredsene og statsadvokaturerne for hurtigst muligt at sætte navne på de medarbejdere og afdelinger, som vil skulle indgå i beredskabet, hvis lockouten træder i kraft.

AdvokatWatch har tidligere skrevet om, hvordan konkurssager

Konkurssager bliver klemt i konflikt

, og hvordan

Københavns Byret arbejder på nødplan ved storkonflikt

. Både Sø- og Handelsretten og Københavns Byret er således udtaget til konflikt.

Storkonflikt rammer advokater: Domstole vil aflyse sager

Anklager stopper i Københavns Politi og går til Koch/Christensen

Ole Hasselgaard stopper som rigsadvokat

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier