AdvokatWatch

Ole Hasselgaard stopper som rigsadvokat

Anklagemyndigheden i Danmark får konstitueret chef i skikkelse af statsadvokat Jan Reckendorff. Han overtager posten som rigsadvokat 1. marts, efter at Ole Hasselgaard er gået af. 

Efter seks år som rigsadvokat stopper Ole Hasselgaard. | Foto: Claus Bech/Scanpix

Der er udskiftning på posten som Danmarks rigsadvokat. Efter seks år stopper 50-årige Ole Hassegaard, og statsadvokat Jan Reckendorff konstitueres som rigsadvokat. 

"Justitsministeriet og jeg har i gensidig forståelse indgået aftale om, at jeg nu fratræder som rigsadvokat efter knap seks år i jobbet," udtaler Ole Hasselgaard i en meddelelse fra Justitsministeriet.

Ole Hasselgaard har endnu ingen planer for, hvad arbejdslivet nu skal bringe. I meddelelsen siger han, at han vil "bruge den kommende tid på at overveje næste kapitel".

"Ole Hasselgaard har stået i spidsen for anklagemyndigheden gennem en årrække, der har været kendetegnet ved nye og store udfordringer i et tiltagende komplekst kriminalitetsbillede," lyder det fra Barbara Bertelsen, departementschef i Justitsministeriet. 

Ole Hasselgaard var den eneste i ansøgerfeltet, da han tilbage i 2012 under daværende justitsminister Morten Bødskov (S) blev udnævnt som rigsadvokat. Inden da havde han blandt andet siddet i det udvalg, som stod for forberedelserne af en ny lov om Politiets Efterretningstjeneste.

Statsadvokat Jan Reckendorff, som nu konstitueres som rigsadvokat, er uddannet politibetjent i 1983, hvorefter han blev jurist fra Københavns Universitet i 1990. Jan Reckendorff har tidligere været landsdommer i Østre Landsret og vicestatsadvokat. Han har siden 2004 været statsadvokat, først hos Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland og senest hos Statsadvokaten i Viborg.

AdvokatWatch har forsøgt at få en kommentar fra Justitsministeriet, men fra presseafdelingen lyder det, at der ikke er yderligere oplysninger om sagen.

Advokater: Pape krænker tiltaltes retssikkerhed

Anklager vil anke frifindelse af fotograf på motorvej 

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier