AdvokatWatch

Anklager stopper i Københavns Politi og går til Koch/Christensen

Efter 16 år i anklagemyndigheden bliver anklagers sidste opgave at fælde ubådsbyggeren Peter Madsen.

Foto: Scanpix/Jens Astrup

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen afslutter sin karriere i Københavns Politi med en af nyere tids mest omtalte kriminalsager.

Efter 16 år i anklagemyndigheden bliver den 42-årige jurists foreløbig sidste opgave at fælde ubådsbyggeren Peter Madsen. 

Fra 1. maj starter han som advokat i advokatfirmaet Koch/Christensen, der blandt andet repræsenterer en række større offentlige fagforbund.

Det oplyser specialanklageren, ugen før sagen om drabet på den svenske journalist Kim Wall går i gang.

"Mit jobskifte skyldes et ønske om yderligere personlig udvikling. At arbejde med bredere retsområder og lysten til klientkontakt - at kunne repræsentere og rådgive klienter," siger Buch-Jepsen, der får møderet for landsretten.

Drivkraften er den samme

Det var ønsket om at gøre en forskel, der tilbage i 2002 fik den dengang 25-årige og næsten nyuddannede Buch-Jepsen til at takke ja til et job i anklagemyndigheden. Sådan er det fortsat.

"Drivkraften som anklager har været at arbejde for retfærdighed inden for de rammer, som lovgivningen og praksis tillader. En drivkraft, som jeg bestemt også mener kan fortsættes i mit nye job, blot med en anden vinkel," siger han.

Gennem årene i anklagemyndigheden er det blevet til mange hundrede sager. Måske overstiger tallet også 1000.

Eksempelvis har specialanklageren optrådt i flere terrorsager, herunder sagen mod Said Mansour - også kendt som "Boghandleren fra Brønshøj". Det var også Buch-Jepsen, der sidste år sørgede for, at en ledende Bandidos-rocker blev idømt fængsel på livstid for at have dræbt tre unge, der lå og sov.

Stolt over at være med

Når straffesagen mod Peter Madsen starter på torsdag, er målet det samme: Fængsel på livstid. 

Jakob Buch-Jepsen forsøger imidlertid at abstrahere fra, at sagen er hans sidste, samt den omstændighed at offentlighedens interesse for ubådssagen mildest talt er enorm.

"Det er en sag, som bliver behandlet på helt sædvanlig vis," siger specialanklageren.

"Men jeg er da enormt stolt af at være en del af Københavns Politi, som med hjælp fra blandt andet Forsvaret og svenske lighunde har formået at finde alle de beviser, som jeg nu skal præsentere i retten."

I Københavns Byret er der afsat 12 retsdage til sagen mod Peter Madsen. Dommen ventes 25. april.

/ritzau/

Statsadvokat vil have ny straffesag om advokaters honorarer

Advokater risikerer rødt kort for køb af forsvarer-job 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier