Bech-Bruun vil kontrollere persondata for virksomheder

Bech-Bruun satser på at overtage rollen som særlig persondata-ansvarlig i 80-100 virksomheder og myndigheder inden for to år
Persondataforordningen indebærer skærpede krav til dokumentation og håndtering af persondata, og virksomheder kan idømmes bøder på fire pct. af den globale omsætning for brud på reglerne | Foto: Colourbox
Persondataforordningen indebærer skærpede krav til dokumentation og håndtering af persondata, og virksomheder kan idømmes bøder på fire pct. af den globale omsætning for brud på reglerne | Foto: Colourbox

Advokatfirmaet Bech-Bruun satser på at hente nye opgaver ved at løse en ny, obligatorisk data-funktion hos myndigheder og virksomheder.

Med den nye persondata-forordning, der træder i kraft 25. maj, bliver det et krav for offentlige myndigheder og nogle virksomheder at have en såkaldt Data Protection Officer, en databeskyttelsesrådgiver, der skal stå for kontakten til Datatilsynet og føre tilsyn med, at de nye krav til håndtering af persondata overholdes.

Bech-Bruun satser på, at mange virksomheder vil outsource opgaven.

"Det står i forordningen, at det skal være en person med viden på et højt niveau om persondataret og ekspertise inden for området, dvs. at man har arbejdet med det. Det er rigtig svært at finde. Der er vel behov for 4-500 DPO’er 25. maj og det er der simpelthen ikke nok kvalificerede mennesker til,” siger Thomas Munk Rasmussen, partner i Bech-Bruun.

De første aftaler er landet

Ifølge Thomas Munk Rasmussen kan lønnen til en databeskyttelsesrådgiver hurtigt løbe op i 60-80.000 kr. om måneden, og virksomheder kan outsource opgaven til Bech-Bruun for omkring det halve.

”Vi har allerede lavet de første aftaler, lige nu er der pres på i organisationerne for at finde DPO’er. Jeg ved ikke hvad vi lander på, men vi vil gerne lande mellem 80 og 100 aftaler inden for det næste år til to,” siger Thomas Munk Rasmussen.

Bech Bruun har i dag 13 advokater, som arbejder fuld tid med persondataret, men der skal formentlig oprustes, hvis der kommer gang i outsourcingen af opgaver.

Skærpede krav

Persondataforordningen indebærer skærpede krav til dokumentation og håndtering af persondata, og virksomheder kan idømmes bøder på fire pct. af den globale omsætning for brud på reglerne. De nye regler om persondata har skabt stor aktivitet hos advokatfirmaerne og har sammen med M&A og ejendomshandel været en af hovedforklaringerne på, at 2017 blev et år med tårnhøj omsætning og indtjening i branchen.

Alle offentlige myndigheder skal have en DPO, mens virksomheder kun skal have en DPO hvis kerneaktiviteten består i regelmæssig og systematisk overvågning af personoplysninger eller virksomheden behandler følsomme personoplysninger i stort omfang, fx privathospitaler, teleselskaber, forsikringsselskaber eller banker.

Persondata-kapacitet går til Njord fra Bird & Bird 

Bech-Bruun-advokat efter sporskifte: ”Det passer ikke til min personlighed at sidde så meget bag skærmen.”

Njord opruster på M&A med ny partner  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også