Ny partner skal opbygge insolvensforretning hos advokaterne bag Astralis-børsnotering

Advokatfirmaet BKH Law, der blandt andet stod bag børsnoteringen af Astralis, hejser endnu et flag i markedet med ny partner som fanebærer. En forretning baseret alene på M&A og fast ejendom ville være for risikabel med udsigten til recession allerede inden coronakrisen, forklarer medstifter.
"Vi har blandt andet brugt den her periode på at konvertere M&A-advokater til at bistå med at lave konkurs," siger Søren Brinkmann, advokat og partner i BKH Law. | Foto: Emil Lyders
"Vi har blandt andet brugt den her periode på at konvertere M&A-advokater til at bistå med at lave konkurs," siger Søren Brinkmann, advokat og partner i BKH Law. | Foto: Emil Lyders

For ikke at vakle, når konjunkturerne vender, skruer BKH Law et nyt forretningsben på taburetten. Fremover vil advokatfirmaet holde balancen ved at støtte sig til forretningsområderne corporate finance, fast ejendom og insolvens.

Den erfarne insolvensadvokat Lars Berg Dueholm, der blandt andet har en fortid hos Kammeradvokaten, er hentet ind som ny partner i firmaet for at montere det nye ben og lede satsningen.

"Vi kommer til at fokusere på at gøre insolvensbenet stærkt og bæredygtigt ligesom de andre. Det betyder, at vi opruster over den kommende periode, og Lars er første led i det," siger Søren Brinkmann, advokat og partner i BKH Law, til AdvokatWatch.

BKH Law blev grundlagt i 2016 med fokus på corporate finance og fast ejendom og gjorde sig sidste år bemærket som juridisk rådgiver for Astralis i forbindelse med e-sportvirksomhedens børsnotering på vækstbørsen First North.

Det er første gang, at et nyt ansigt finder vej til ejerkredsen, som hidtil har bestået af stifterne Søren Brinkmann, Jesper Kronborg og Karsten Thomas Henriksen.

Nu ejes selskabet ligeligt af Søren Brinkmann, Jesper Kronborg, Karsten Thomas Henriksen og Lars Berg Dueholm, men firmaet beholder sit navn, der er dannet af de tre stifteres efternavne.

Krise accelerer behov

Beslutningen om at bygge insolvens på den eksisterende forretning blev taget i efteråret 2019, da konturerne til en naturlig recession efter flere års opsving meldte sig i horisonten.

Et forretningsgrundlag på udelukkende M&A og fast ejendom ville være for risikabelt at hvile på med udsigt til nedadgående konjunkturer, da det er områder, som trives i perioder med opsving, hvor der er fart på transaktionerne.

"Vores forretning hænger uløseligt sammen med konjunkturerne, så vi valgte at investere i at gøre vores palette bredere," siger Søren Brinkmann.

Flere af landets største advokatfirmaer meldte sig også klar til økonomisk afmatning og flere konkurser, inden coronakrisen ramte. Krisen har dog sendt økonomien og erhvervslivet til tælling og accelereret behovet for konkursadvokater.

"Sagen er jo, at den nuværende forfærdelige situation kommer til at betyde, at mange danske virksomheder på trods af hjælpepakker fra staten ikke vil klare den," siger Søren Brinkmann.

Arnold Busck er en af de første virksomheder, der har fået dødsstødet, og ifølge kurator Peter Wedel Ranch Krarup er boghandlerkæden blot startskuddet til en bølge af konkurser.

Lars Berg Dueholm er enig i, at "vi kigger ind i en periode, som alt andet lige må antages at blive rigtig travl".

"Der er en helt anden interesse for de varer, jeg har på hylden, end der var for to måneder siden, og vi er allerede i gang med at forklare vores klienter, at vi er klædt på til at lægge det ekstra lag på rådgivningen, som i de kommende måneder og år stensikkert bliver en del af dagsordenen for dem," siger den nye BKH-partner.

Den 42-årige advokat kommer til fra Lou Advokater med en forretning, der både består af verserende konkursboer og levende klienter så at sige.

Støver M&A-folkene af

Lars Berg Dueholm trådte ind ad døren på kontoret i hjertet af København i starten af april, og han har blandt andet brugt den første måned på at holde små interne kurser om konkurs for BKH's M&A-jurister, som med al sandsynlighed får mindre at lave på grund af krisen.

"Det er ikke, fordi de bliver specialister på et kursus over en halv dag, men de skal have en grundlæggende forståelse for de ting, der foregår, og de skal have installeret nogle alarmklokker i baghovedet, der kan give lyd, når de møder nogle af de ting, som man skal være særligt opmærksomme på i det sædvanlige arbejde med eksempelvis virksomhedsoverdragelser," siger han.

Den nye partner lægger fra land med en fuldmægtig og en administrativ medarbejder i sit team. Derfor kan det hurtigt blive nødvendigt at flytte rundt på ressourcerne i advokatfirmaet, som i alt har ti jurister under taget. Og det er planen på den korte bane, forklarer Søren Brinkmann.

"Vi har blandt andet brugt den her periode på at konvertere M&A-advokater til at bistå med at lave konkurs, og derfor har vi støvet kompetencerne af, så der er nogen, der kan træde til og hjælpe, hvis der kommer en spidsbelastning," siger Brinkmann.

Kan I klare det med det setup, hvor I vil låne folk fra andre områder, hvis spidsbelastningen kommer nu?

"Ja, som det ser ud nu, kan vi godt. Man løser det jo. Men det er ikke holdbart over længere perioder. Hvis der kommer sager, må vi tage stilling til det, og har vi ikke kompetencer eller kapacitet til opgaven, siger vi nej," siger Søren Brinkmann.

BKH Law skal ligeledes på jagt efter nye partnere til insolvensafdelingen.

Eks-politiker bliver partner i københavnsk advokatfirma

Ungt advokatfirma tager Astralis på børsen: Vigtigt at få profilerede sager 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også