Ungt advokatfirma tager Astralis på børsen: Vigtigt at få profilerede sager

Søren Brinkmann filmer øjeblikket, da Astralis Group står klar til at trykke på knappen kl. 9. Der bliver talt ned. Klokken ringer. Astralis er på børsen, mens konfettien daler i Nasdaqs lokaler i København mandag morgen. Søren Brinkmann ånder lettet ud. Advokaten fra BKH Law er i mål.
"Det er symbolet på, at mit arbejde er succesfuldt – og tilendebragt," siger Søren Brinkmann, advokat og partner i BKH Law.
Siden slutningen af august har et hold på fem jurister fra BKH Law bistået Astralis i bestræbelserne på at nå børsen i form af en notering på minibørsen First North, som nu er en realitet.
Søren Brinkmann har stået i spidsen for teamet, der ud over den 46-årige partner har bestået af advokat Stefan Westh Wiencken og de tre fuldmægtige Morten Bordrup, Hans Christian Thiesen og Tony Wendt. Det vil sige, at over halvdelen af firmaets ni jurister har været på sagen.
Næsten hele holdet fra BKH Law er til stede. Der er store smil, da Søren Brinkmann hilser på sine rådgiverkolleger fra Deloitte og Tofte & Company samt ledelsen i Astralis Group.
Det er en stor dag for folkene bag børsnoteringen. De er spændte, som vi nærmer os kulminationen i lokalet, der er pyntet op med balloner påklistret Astralis Groups logo. Lykønskningerne spreder sig som en steppebrand.
"Det har været rygende hektisk, og vi har arbejdet fra morgen til aften syv dage om ugen, siden vi fik opgaven," siger Søren Brinkmann, der har tilladt sig at tage én weekend fri i det intensive forløb, som har strakt sig over tre måneder.
Vigtig sag for ungt firma
BKH Law blev stiftet i 2016. Bag initialerne gemmer sig advokaterne Søren Brinkmann, Jesper Kronborg og Karsten Thomas Henriksen, der ejer en tredjedel af virksomheden hver. De har en fælles fortid i advokatfirmaet Magnusson.

Advokaterne på kontoret i hjertet af København rådgiver virksomheder inden for blandt andet erhvervs-, selskabs- og fondsret, M&A samt private equity. De tager sig blandt andet af mindre børsnoteringer af vækstvirksomheder og har eksempelvis hjulpet Happy Helper, som formidler rengøringshjælp til private, på First North. De store børsnoteringer på hovedbørsen er typisk forbeholdt de største advokatfirmaer i Danmark.
"Det er vigtigt for os som ung virksomhed at få profilerede sager, og vi vil gerne være det advokatfirma, som vækstvirksomheder, der skal børsnoteres, går til, så det er en meget vigtig sag for os," siger Søren Brinkmann.
Astralis Group har flere forskellige e-sportshold. Mest kendt er formentlig Astralis, der er blandt verdens bedste til computerspillet Counter-Strike. Derudover driver virksomheden holdene Origen og Future FC, der konkurrerer i henholdsvis League of Legends og Fifa.
Stor interesse
I år anslås det, at den samlede omsætning på e-sportsmarkedet vil lande på 1,1 mia. dollar. Det svarer til ca. 7,4 mia. kr. Hvis væksten holder sit hidtidige tempo, vil det tal være 1,8 mia. dollar i 2022, skriver Børsen. Pengene kommer fra præmiepenge, billetindtægter, merchandise og medierettigheder til sporten, der har haft over 440 mio. seere på verdensplan i år.
Op til kl. 9 mandag morgen tager først Carsten Borring og siden Nikolaj Nyholm ordet.
Carsten Borring fra Nasdaq byder velkommen til en ny "unik" elev i klassen med ordene "Velkommen til første skoledag".
"Det var en hurtig proces, og det lykkedes, fordi vi havde stor støtte fra blandt andre rådgiverne, Deloitte, Tofte & Company og BKH Law," lyder det fra Nikolaj Nyholm, adm. direktør i Astralis.

Der har været stor interesse for aktien op til børsnoteringen. I sidste uge kunne Astralis Group melde, at det overståede udbud endte med at blive "solidt" overtegnet med 77 pct. Dermed indløser selskabet et provenu på 150 mio. kr. fra børsnoteringen. Det er det maksimale beløb, som e-sportvirksomheden kunne hente fra noteringen, fremgår det af prospektet.
Det fremgår også af prospektet, at omkostninger til blandt andet rådgivere i forbindelse med børsnoteringen løber op i ca. 11 mio. kr. Deloitte og Tofte & Company er finansielle rådgivere, mens BKH Law altså er juridisk rådgiver, og udgifterne til rådgivere anslås i prospektet at blive 7,5 mio. kr.
Hvor indbringende en opgave er det?
"Det kan jeg ikke gå ind i, men omkostningerne til rådgiverne fremgår jo af prospektet," siger Søren Brinkmann.
Lektier
Søren Brinkmann er hjemmevant i den virksomhed – og den branche – han netop har repræsenteret. Det er tydeligt at høre, når han præsenterer casen og beskriver processen. Og selv om advokaten i forvejen godt kendte til e-sport og Astralis, måtte han gøre sit hjemmearbejde for at sikre sig opgaven foran snuden på to konkurrenter. Der blev researchet grundigt i dagene op til præsentationen foran ledelsen i Astralis Group.
"Jeg havde hørt om e-sportholdet Astralis, og jeg vidste godt, at de spillede Counter-Strike, og jeg ved også, hvad Counter-Strike er, men jeg kan ikke sige, at jeg havde et indgående kendskab til Astralis Groups andre hold, e-sportindustrien eller de forskellige spil. Så der var behov for at lave lidt Google-Fu i dagene op til, som jeg brugte på at sætte mig ind i økosystemet – eksempelvis turneringsstrukturer, indtjeningskilder, kontrakter og risikofaktorer," siger Søren Brinkmann.
Han betegner det som en "super spændende" sag. Det har dog også været en anderledes opgave, som giver de juridiske rådgivere nogle udfordringer, fordi e-sport er en ny industri og et ungt marked, som der ikke findes identiske – eller sammenlignelige – cases på.
"Det er ikke endnu en bank, der skal børsnoteres, hvor vi kender forretningsmodellen og risikofaktorerne, og hvor vi ved, hvor det er gået galt tidligere osv.," siger BKH Law-partneren.

Advokaternes arbejde har blandt andet bestået i at bistå med det 185 sider lange prospekt og foretage due diligence af selve virksomheden, og så har der været opgaver forbundet med at overholde børsens regler og markedsføring.
"Det er en industri, som for den store offentlighed ret beset er ukendt, og det betyder, at vi skal spidse blyanten det ekstra. Det vil sige, at vi ikke kun skal være opmærksomme på de traditionelle risikofaktorer, men også undersøge, om der er andre forhold, som man skal være særligt opmærksomme på, og her på kontoret har vi brugt en del timer på at diskutere, hvilke risikofaktorer der er i sådan en type forretning," siger Søren Brinkmann.
Derudover er prospektet lavet som et vækstprospekt efter nogle nye regler, som trådte i kraft i juli 2019, hvilket også har stillet krav til Astralis' rådgivere.
"Det er det første vækstprospekt, der er lavet i Danmark efter de her regler, hvilket i sig selv har stillet krav til os på rådgiversiden – både for de finansielle og juridiske rådgivere," forklarer advokaten.
Søren Brinkmann tømmer sin kaffe og veksler de sidste lykønskende håndtryk, inden han sætter sig ud i bilen. Turen går direkte ud til en ny kunde, hvor der skal sættes fart på en lignende proces. Det kan dog også være, at juletiden byder på mere tid med sin kone og to børn på fem og seks år.
"De har ikke været synderligt imponerede over min tilstedeværelse i de sidste måneder," siger han med et glimt i øjet og tilføjer:
"Men det kommer ikke til at blive lige så hektisk i december. Jeg ser frem til at være hos min familie. Og så kan det være, at jeg også skal se mit nye hus, som jeg fik nøglerne til i sidste uge."
Advokater ser marked i noteringer på minibørs - men First North spøger stadig
Lundgrens bistår aktionærer i international fusion
Bech-Bruun i milliardhandel: Det var næsten arbejde i døgndrift