AdvokatWatch

Bech-Bruun indgår aftale med Mediationsinstituttet

Efter vedtagelsen af nye regler på byggeområdet, der letter adgangen til at løse konflikter ved mediation, forpligter Bech-Bruun sig til at styrke anvendelsen af mediation.

Foto: Colourbox

Advokatfirmaet Bech-Bruun har indgået en partneraftale med Mediationsinstituttet for at styrke anvendelsen af mediation.

Det oplyser firmaet på sin hjemmeside.

Der er netop vedtaget nye standardregler for byggebranchen, som bl.a. indebærer lettere adgang til mediation, fordi det er tilstrækkeliget, at den ene part ønsker mediation.

"En særlig nyhed i forbindelse med de nye standardvilkår er reglerne om konfliktløsning, som blandt andet forpligter parterne til at forsøge deres konflikt løst ved mediation. Bech-Bruun har i mange år været fortalere for mediation som konfliktløsningsmetode, og flere af vores advokater og partnere er uddannede mediatorer," skriver Bech-Bruun på hjemmesiden.

Ifølge de nye regler har parterne i en tvist pligt til at møde op til en forhandling mellem hhv. projektledere og ledelsesrepræsentanter for at forsøge at få sagen løst. Finder man ikke en løsning, er adgangen til voldgift spærret i fire uger, og i denne periode kan én af parterne kræve mægling eller mediation, hvor en tredjemand forsøger at få parterne til at nå hinanden.

"Det er erfaringen fra andre lande, at både mægling og mediation ofte resulterer i forlig. Også disse tvisteløsninger er meget billigere og meget hurtigere end voldgift," hedder det i en ny betænkning fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Flere fordele

Advokat og administrerende direktør for Mediatorinstituttet, Thomas Samsø Bloch, har tidligere fortalt til AdvokatWatch, at han ser flere fordele i, at mediation bliver en del af byggebranchens regelsæt.

”Hvis du har en almindelig tvist i en byggesag, og du skal have den i voldgift, så koster det ofte spidsen af en jetjager. Derudover har du advokater, der tager konflikten ud af hænderne på dig og oversætter tingene til jura, for at voldgiftsdommeren kan forstå det," sagde Thomas Samsø Bloch i februar.

Der indføres også et nyt redskab, kaldet hurtig afgørelse, hvor en voldgift træffer beslutning på et skriftligt grundlag.

"Bech-Bruun (har) med vedtagelsen af AB 18 indgået partneraftale med Mediationsinstituttet med forpligtelse til at styrke kendskabet til og anvendelsen af mediation i Danmark," skriver Bech-Bruun.

Mediation i byggebranchen skal skubbe advokater i baggrunden

Ingeniører har succes med konfliktmægling frem for retssager

Digital platform skal løse tvister for mindre virksomheder 

Efter veloverstået voldgiftsdag i København vender begivenheden tilbage næste år  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier