AdvokatWatch

Ingeniører har succes med konfliktmægling frem for retssager

Når ingeniører kommer i konflikt med arbejdsgivere, løser Ingeniørforeningen oftere og oftere tvisten ved retsmægling eller mediation frem en retssag, viser nye tal.

”Tallene taler deres tydelige sprog. Når vi bruger mediation og retsmægling, bliver fire ud af fem sager forligt," siger Finn Lænkholm, advokat i IDA og formand for Danske Mediatoradvokater.

De senere år har IDAs advokater benyttet sig af mediation og retsmægling som konfliktløsningsværktøj. Og det med så stor succes, at denne type konfliktmægling også er blevet en integreret del af IDAs standardkontrakt. Frem til i dag har IDAs advokater brugt mediation og retsmægling i 25 sager, hvoraf de 20 blev forligt ved forhandlingsbordet. Fem sager blev ikke løst i dette forum og fortsatte ved domstolene som retssager.

”Tallene taler deres tydelige sprog. Når vi bruger mediation og retsmægling, bliver fire ud af fem sager forligt. Det viser med al tydelighed det potentiale, som denne konfliktløsningsmetode rummer,” siger Finn Lænkholm, der er advokat i IDA, retsmægler ved domstolene og formand for Danske Mediatoradvokater.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier