AdvokatWatch

Bech-Bruun rykker til USA for at følge storkunde

Advokatfirmaet Bech-Bruun etablerer kontor i New York for at være tæt på en stor kunde, investeringsselskabet Copenhagen Infrastructure Partners.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan/

Advokatfirmaet Bech-Bruun etablerer nu kontor i New York i USA for at holde sig tæt på storkunden Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Det skriver Berlingske Business.

"Det er for at konsolidere den stærke relation, vi har til CIP, som er en af de mest spændende infrastrukturklienter i Europa, og som er en af vores allervigtigste klienter. Det er en klient med en verdensomspændende portefølje, som vi bare gerne vil sidde tæt på," siger Partner Peter Østergaard Nielsen, der leder Bech-Bruuns offshore-team, til Berlingske.

Det er CIP, der har inviteret Bech-Bruun med til USA, og advokatfirmaet kommer til at dele kontor i New York med CIP. Bech-Bruun har indgået en global rammeaftale om levering af juridisk assistance til projekter i CIP's pipeline, som tæller projekter i USA, Canada, Australien og Taiwan.

Bech-Bruun har været rådgiver for Copenhagen Infrastructure Partners siden stiftelsen i 2012.

Dyre guldfugle

Copenhagen Infrastructure Partners investerer i infrastruktur og vindenergi og er stiftet af de såkaldte ”guldfugle”, en gruppe af medarbejdere i det daværende Dong, som opbyggede en særlig afdeling for grønne investeringer. Guldfuglene, der tæller managing partner Jakob Baruël Poulsen, de to jurister Christian Skakkebæk og Torsten Lodberg Smed samt finansmanden Rune Bro Róin, havde i Dong forhandlet lønninger hjem, som daværende bestyrelsesformand Fritz Schur mente var alt for høje, og Dongs topchef Anders Eldrup blev i 2012 fyret over affæren.

Foto: Copenhagen Infrastructure Partners
Foto: Copenhagen Infrastructure Partners

Managing partner Jakob Baruël Poulsen, Copenhagen Infrastructure Partners

I efteråret 2012 dannede guldfuglene Copenhagen Infrastructure Partners sammen med Christina Grumstrup Sørensen, der tidligere havde arbejdet sammen med dem i Dong. CIP, der bygger på nogle af de samme ideer som guldfuglene arbejdede med i Dong, har i dag ifølge Berlingske Business over 46 mia. kr. under forvaltning.

Bech-Bruun ser nye muligheder for outsourcing efter persondata-succes 

Flere virksomheder på spring til at overdrage persondata-rolle til advokater 

Advokater griber i egen barm: Der skal tænkes i nye ideer 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier