AdvokatWatch

Digitalt værktøj skal gøre det lettere at blive skilt

En ny digital løsning hjælper australiere med dannelsen af juridiske dokumenter til skilsmisse. Løsningen betyder, at advokatregningen bliver betydeligt mindre.

Foto: Colourbox

En ny digital løsning gør det muligt for australiere, der ligger i skilsmisse, at komme uden om dyre advokater.

Det skriver det juridiske teknologi-site Artificial Lawyer.

Det digitale værktøj, der er udviklet af det juridiske teknologifirma Neota Logic, kan bruges til at danne vigtige juridiske dokumenter, som retten skal have i forbindelse med en separation. Ved at bruge løsningen kan skilsmissepar slippe uden om dyre advokatregninger, som ellers kan være en barriere for processen, skriver Artificial Lawyer.

Løsningen er udviklet i samarbejde med online-advokatfirmaet Separate Together, der er specialiseret i familiesager.

"Jeg er stærkt optaget af at gøre loven endnu mere tilgængelig for almindelige australiere ved at strømline processen med at oprette juridiske dokumenter ved hjælp af moderne teknologi. Jeg håber, det her kun er begyndelsen på anvendelsen af ny teknologi i australske advokatfirmaer til at hjælpe mennesker i svære situationer," siger Siobhan Mullins, direktør i Separate Together, til Artificial Lawyer.

Digitalt pres på advokatkontorer

Udviklingen af nye digitale værktøjer ventes i de kommende år at overtage en del af arbejdet fra advokatkontorer, som allerede i dag presses af billige online-løsninger til f.eks. testamenter og boligkøb. Brancheforeningen Danske Advokater havde sidste år et udvalg til at se nærmere på ny teknologis indflydelse på branchen og konkluderede, at standardopgaver gradvist vil blive løst mere og mere digitalt, men at der stadig går lang tid, før kunstig intelligens for alvor begynder at kunne løse specialiseret advokatarbejde.

Tilgengæld vurderede Danske Advokaters formand, Lotte Eskesen, at den øgede brug af teknologi kan sænke behovet for yngre jurister på advokatkontorerne.

Danske Advokaters formand efter teknologi-gravearbejde: Revolutionen er ikke lige om hjørnet 

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister 

Digital platform skal løse tvister for mindre virksomheder 

Kammeradvokaten vil tjene penge, mens advokaterne sover: Lancerer digitalt værktøj på nye markeder

Bech-Bruun skærper det digitale kapløb med Kammeradvokaten 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier