AdvokatWatch

Advokatsalærer i udbyttesag ventes at nå 2 milliarder kroner

Udgiften til advokatsalærer i statens jagt på uretmæssigt udbetalt refusion af udbytteskat kommer til at æde omkring en tredjedel af det beløb, som Kammeradvokaten forventer at kunne hente hjem, skriver Børsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen under pressemøde på Christiansborg tirsdag 19. marts 2019. En række nye fremdriftspunkter i skatteforvaltningen præsenteres , herunder i sagen om udbytteskat. | Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Den danske statskasse er i forvejen blevet lænset for 12,7 mia. kr. i uretmæssig refusion af udbytteskat, men oveni kommer en regning på 2 mia. kr. til advokatsalærer, skriver Børsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) holdt tirsdag pressemøde, hvor han tilkendegav, at der var fremgang i arbejdet med at få nogle af de udbetalte milliarder hjem – ifølge Boris Frederiksen, partner hos Kammeradvokaten, er det realistisk, at 5,5-6 mia. kr. ud af de 12,7 mia. kr., man har sagsøgt for, kommer tilbage til statskassen.

"Det kommer til at koste noget at føre disse sager. Rigtigt meget endda. Det er ikke urealistisk, at for hver 1000-kroneseddel, vi får hjem, kommer vi til at betale nogle hundrede kroner. Der bliver udgifter i milliardklassen til advokater. Ikke så meget de danske, men primært de udenlandske advokater, der hjælper os med det," sagde Karsten Lauritzen på pressemødet ifølge Børsen.

I alt er 470 personer og selskaber sagsøgt, herunder den hovedmistænkte i udbyttesvindlen, Sanjay Shah.

Skatteministeriet beskyldes for at bruge ufine kneb i opgør med Bech-Bruun

Ny pengeregn over Kammeradvokaten får minister på banen

Bech-Bruun slår tilbage mod skatteministeren i udbyttestrid

Bech-Bruun afviser at stå på mål for sine advokaters ageren i udbyttesag 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier